Chocolade smiley cake
Chocolade smiley cake

Biscuit

  • 1

    Klop de eieren met de suikers. Doe dit op een zacht vuurtje op een temperatuur van 50°C.

  • 2

    Voeg de 40 gram boter toe en klop nog enkele minuten verder op een zacht vuurtje.

  • 3

    Blijf nu kloppen tot de massa terug koud is.

  • 4

    Spatel het bakmeel onder het beslag samen met de cacao.

  • 5

    Spatel de gesmolten boter onder het beslag.

  • 6

    Verwarm de oven voor tot 160°C.

  • 7

    Neem een springvorm (diameter 24cm – 6 tot 8 cm hoogte) + boter.

  • 8

    Boter de springvorm in en doe het beslag in deze springvorm (tot de helft vullen). De boter is tegen het plakken van het beslag in de springvorm.

  • 9

    Bak het biscuit in een oven op 160°C gedurende 50 minuten.

Vanille crème

  • 1

    Meng de mascarpone met de honing.

  • 2

    Voeg de suiker toe.

  • 3

    Roer de Griekse yoghurt onder het mengsel.

  • 4

    Voeg als laatste de gehakte maltezers toe aan dit beslag.

Afwerking

  • 1

    Snij het biscuit horizontaal door.

  • 2

    Besmeer één helft met de vanille crème.

  • 3

    Snij uit de andere helft twee ogen en een lachende mond zodat je een lachend gezichtje creëert.

  • 4

    Leg het gezichtje op de ingesmeerde biscuithelft.

Terug naar overzicht

Producten van Imperial