Spiraal Pannenkoeken 1080x1080
Spiraal Pannenkoeken 1080x1080

Bereiding

  • 1

    Klop de zelfrijzende bloem met de helft van de melk tot een glad mengsel. Voeg de vanillesuiker, eieren, resterende melk, zout en olie (of gesmolten boter) toe. Meng goed tot een gladde deeg (zeef indien nodig). Laat indien mogelijk 30 minuten rusten op kamertemperatuur, maar dit is niet noodzakkelijk.

  • 2

    Zeef de cacao in een kom en roer er beetje bij beetje ⅕ van de deeg (± 165 g) door, tot het mengsel glad is. Giet over in een flexibele sausfles.

  • 3

    Verwarm je pannenkoekenpan en vet hem in met een beetje boter. Giet er een beetje van het cacaomengsel in en maak snel een spiraal. Voeg een kleine lepel gewoon beslag toe en bak je pannenkoek aan beide kanten.

  • 4

    Bestrijk de pannenkoek met de chocolade topping, vouw in 4 en bestrooi met de gehakte pistachenoten.

Tips

  • 1

    Vervang de pistachenoten door andere toppings naar keuze: gehakte hazelnoten, zaden, frambozen, peerblokjes, enz.

  • 2

    Als er nog klontjes zijn, haal het deeg dan niet door de blender: hierdoor ontwikkelen de gluten zich en wordt het compacter en zwaarder. Idealiter zeef je het door een fijnmazige zeef of chinois.

Terug naar overzicht

Producten van Imperial