
-
1
Verwarm de oven op 180 graden.
-
2
Mix de suiker samen met de boter en het zout tot een luchtige massa.
-
3
Voeg de eieren een voor een toe aan het suikermengsel samen met de Kirsch.
-
4
Zeef vervolgens de bloem bij het mengsel en spatel alles om.
-
5
Smelt de chocolade au bain-marie.
-
6
Spatel de chocolade door het deeg.
-
7
Vet de tulbandcakevorm in met boter en giet het deeg in de bakvorm.
-
8
Plaats gedurende 50 minuten in de oven. Test met een houten prikker om te zien of de cake klaar is.
-
9
Haal de chocolade tulbandcake uit de oven en laat volledig afkoelen.
-
10
Draai de bakvorm om en laat de tulbandcake voorzicht uit de bakvorm glijden. Tip: zit jouw tulbandcake vast? Zet de bakvorm enkele minuten in heet water. De tulbandcake komt direct los!