
- 1 Verwarm de oven op 180 graden.
- 2 Mix de suiker samen met de boter en het zout tot een luchtige massa.
- 3 Voeg de eieren een voor een toe aan het suikermengsel samen met de Kirsch.
- 4 Zeef vervolgens de bloem bij het mengsel en spatel alles om.
- 5 Smelt de chocolade au bain-marie.
- 6 Spatel de chocolade door het deeg.
- 7 Vet de tulbandcakevorm in met boter en giet het deeg in de bakvorm.
- 8 Plaats gedurende 50 minuten in de oven. Test met een houten prikker om te zien of de cake klaar is.
- 9 Haal de chocolade tulbandcake uit de oven en laat volledig afkoelen.
- 10 Draai de bakvorm om en laat de tulbandcake voorzicht uit de bakvorm glijden. Tip: zit jouw tulbandcake vast? Zet de bakvorm enkele minuten in heet water. De tulbandcake komt direct los!
Delen op: