Chocoladetaart
Chocoladetaart

Voor de cake:

  • 1 Verwarm de oven voor tot 170° C.
  • 2 Klop met een klopper (of met de hand) de eieren en de suiker tot een bleke massa.
  • 3 Smelt de boter en voeg toe aan het ei-suikermengsel (met de klopper).
  • 4

    Spatel het bakmeel en cacaopoeder onder het mengsel en voeg als laatste de stukken chocolade toe.

  • 5 Neem een spingvorm van (21 cm diameter en min. 5cm hoog) en boter deze in.
  • 6

    Stort het beslag in de beboterde vorm tot hij gevuld is tot de helft.

  • 7 Bak af gedurende 50 minuten op 170°C.
  • 8 Prik na 50 minuten met een lange naald in de cake. Als de naald droog is, is de cake klaar. Als het deeg blijft plakken aan de naald, laat je de cake nog wat langer in de oven staan. Iedere oven is namelijk anders.
  • 9 Als de cake klaar is, haal je hem uit de oven, laat afkoelen en ontvorm.

Voor de afwerking

  • 1 Hol de cake in het midden een klein beetje uit (bijvoorbeeld met een steekvorm of een dresseerring).
  • 2 Vul op met snoepjes en aardbeitopping Imperial.
  • 3 Sluit de holte af met een stukje cake.
  • 4 Werk de buitenzijde af met allerlei snoepjes.
Terug naar overzicht