Cinnamon rolls
Cinnamon rolls

Voor de vanille pudding

  • 1

    Doe 10 el melk in een kopje en los de vanillepoeder erin op. Roer tot alle klonters zijn verdwenen.

  • 2

    Doe de rest van de melk in een steelpannetje samen met de suiker en kaneel en breng aan de kook.

  • 3

    Haal de pan van het vuur en voeg al kloppend het opgeloste puddingpoeder toe. Laat nog 1 minuut koken. Blijf goed kloppen. Laat vervolgens afkoelen.

Voor de cinnamon rolls

  • 1

    Doe de bloem, het zout, de gist, het water, de melk, de zachte boter en de suiker in de kom van de keukenrobot en kneed gedurende 7 minuten. Laat vervolgens 1 uur rijzen bij kamertemperatuur.

  • 2

    Rol met een deegrol het deeg uit tot een rechthoek van ongeveer 60 x 50 cm. Neem de vanillepudding erbij en klop even los met een garde. Verdeel vervolgens de pudding gelijkmatig over het deeg.

  • 3

    Bestrooi tot slot met de rozijnen en bruine suiker.

  • 4

    Rol het deeg op vanaf de langste zijde en snijd het in 2,5 cm rolletjes. Leg de broodjes in een ingevette bakvorm. Laat de broodjes 75 minuten rijzen.

  • 5

    Plaats de bakvorm met kaneelroodjes in het midden van de oven en bak 22 à 25 minuten in een heteluchtoven op 185°c. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Voor het glazuur

  • 1

    Meng de poedersuiker, vanille extract en melk in een kommetje en meng tot een glad glazuur. Besprenkel de cinnamon rolls met het glazuur en serveer onmiddellijk.

Terug naar overzicht

Producten van Imperial