
Voor de vanille pudding
-
1
Doe 10 el melk in een kopje en los de vanillepoeder erin op. Roer tot alle klonters zijn verdwenen.
-
2
Doe de rest van de melk in een steelpannetje samen met de suiker en kaneel en breng aan de kook.
-
3
Haal de pan van het vuur en voeg al kloppend het opgeloste puddingpoeder toe. Laat nog 1 minuut koken. Blijf goed kloppen. Laat vervolgens afkoelen.
Voor de cinnamon rolls
-
1
Doe de bloem, het zout, de gist, het water, de melk, de zachte boter en de suiker in de kom van de keukenrobot en kneed gedurende 7 minuten. Laat vervolgens 1 uur rijzen bij kamertemperatuur.
-
2
Rol met een deegrol het deeg uit tot een rechthoek van ongeveer 60 x 50 cm. Neem de vanillepudding erbij en klop even los met een garde. Verdeel vervolgens de pudding gelijkmatig over het deeg.
-
3
Bestrooi tot slot met de rozijnen en bruine suiker.
-
4
Rol het deeg op vanaf de langste zijde en snijd het in 2,5 cm rolletjes. Leg de broodjes in een ingevette bakvorm. Laat de broodjes 75 minuten rijzen.
-
5
Plaats de bakvorm met kaneelroodjes in het midden van de oven en bak 22 à 25 minuten in een heteluchtoven op 185°c. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Voor het glazuur
-
1
Meng de poedersuiker, vanille extract en melk in een kommetje en meng tot een glad glazuur. Besprenkel de cinnamon rolls met het glazuur en serveer onmiddellijk.