Dikke Speculaas02
Dikke Speculaas02
  • 1

    Meng de boter en de suiker met de mixer.

  • 2

    Voeg melk, zout, ei en honing toe en blijf kloppen.

  • 3

    Zeef bloem, amandelpoeder, kaneel en Natriumcarbonaat doorheen het boter-suiker beslag en klop tot een luchtig beslag.

  • 4

    Laat nu het koekjesdeeg een nachtje rusten in de koelkast.

  • 5

    Oven voorverwarmen tussen 175° C en 200° C.

  • 6

    Als u vierkante Hasseltse speculaas wil, strijkt u het deeg uit in een vierkant van de gewenste dikte (1 tot 5 cm) en verdeel het deeg in 32 porties. Voor ronde speculaas verdeelt u het beslag grofweg in 32 porties, zonder het eerst uit te strijken. Bol de porties op en druk plat tot de gewenste dikte.

  • 7

    Leg het koekjesdeeg op een beboterde bakplaat en laat de speculaas koekjes 20 tot 30 min bakken in de oven.

Terug naar overzicht

Producten van Imperial