Dominocake met pudding05
Dominocake met pudding05

Bereiding cake chocolade

  • 1 Verwarm de oven voor tot 180°C.
  • 2 Klop de eieren met de suikers op tot een bleke massa.
  • 3 Voeg de gesmolten boter toe.
  • 4 Spatel het bakmeel, bakingpowder en het cacao poeder onder het beslag.
  • 5 Als laatste spatel je de stukjes melkchocolade onder het beslag.
  • 6 Neem een langwerpige cakevorm (± 25 cm lang) en boter de vorm in.
  • 7 Stort het beslag in de beboterde cakevorm (vullen tot ¾).
  • 8 Bak af op 180°C in de oven gedurende 45 minuten.Tip: Prik na 45 minuten met een lange naald in de cake. Als de naald droog is, is de cake klaar. Als het deeg blijft plakken aan de naald, laat je de cake nog wat langer in de oven staan. Iedere oven is namelijk anders.
  • 9 Als de cake klaar is, haal je hem uit de oven, laat afkoelen en ontvorm.

Bereiding cake vanille:

  • 1 Verwarm de oven voor op 170°C.
  • 2 Klop de eieren stevig op met de suiker.
  • 3 Meng de gesmolten boter door de massa en voeg de bloem toe.
  • 4 Giet het beslag in een beboterde en bebloemde bakvorm.
  • 5

    Bak ongeveer 30 à 40 minuten in de voorverwarmde oven.

  • 6 Als de cake klaar is, haal je hem uit de oven, laat afkoelen en ontvorm.

Bereiding pudding vanille:

  • 1

    Neem ¾ l melk.

  • 2 Schep 1 kopje (10 eetlepels) uit de melk. Meng daarin de inhoud van het zakje, totdat er geen klonters overblijven.
  • 3 Voeg 75 g suiker bij de rest van de melk en breng aan de kook.
  • 4 Neem de pan van het vuur en giet er, onder voortdurend roeren, de oplossing van melk en poeder in.
  • 5 Laat de bereiding tenslotte nog 1 minuut doorkoken, terwijl u blijft roeren.

Afwerking

  • 1 Snij de kantjes van de cake mooi af.
  • 2 Snij de cake in repen van ongeveer 1.5 cm op 1.5 cm dikte.
  • 3 Dit herhalen met de vanille cake.
  • 4 Kleef de stukjes cake aan elkaar met de pudding.
  • 5 Voor iedere laag gaan we 5 stukjes cake gebruiken.
Terug naar overzicht