Ecliair Met Chocolade
Ecliair Met Chocolade

Deeg

  • 1

    Breng het water aan de kook.

  • 2

    Smelt de boter hierin.

  • 3

    Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en blijf roeren tot het deeg loskomt van de pan en je een bolletje kunt vormen.

  • 4

    Laat kort afkoelen.

  • 5

    Voeg de eieren per twee toe en roer tot ze volledig opgenomen zijn.

  • 6

    Blijf roeren tot het deeg mooi glanst (5 à 10 minuten)!

  • 7

    Doe het mengsel in een spuitzak en spuit sliertjes van circa 10 cm op een vel bakpapier. Bak in de oven op 220°C tot ze mooi bruin zijn (15 à 20 minuten).

  • 8

    Laat afkoelen voor u de eclairs vult.

Vulling

  • 1

    Doe de melk in een pan.

  • 2

    Houd 1 kopje melk apart en los daarin het puddingpoeder op.

  • 3

    Breng de melk aan de kook en voeg de suiker toe.

  • 4

    Neem de pan van het vuur en giet er, onder voordurend roeren, de oplossing van melk en puddingpoeder in.

  • 5

    Laat de eclairs en de pudding afkoelen.

Bereiding chocoladeglaçage

  • 1

    Breng de room aan de kook met de glucosesiroop.

  • 2

    Giet op de gehakte chocolade en meng goed.

Opbouw en afwerking

  • 1

    Maak 2 gaatjes in de onderkant van elke eclair (of snijd de eclairs doormidden) en vul ze met behulp van een spuitzak met de pudding.

  • 2

    Smelt de pure chocolade.

  • 3

    Dip de bovenkant van elke eclair in de gesmolten chocolade.

Terug naar overzicht