Deeg
-
1
Breng het water aan de kook.
-
2
Smelt de boter hierin.
-
3
Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en blijf roeren tot het deeg loskomt van de pan en je een bolletje kunt vormen.
-
4
Laat kort afkoelen.
-
5
Voeg de eieren per twee toe en roer tot ze volledig opgenomen zijn.
-
6
Blijf roeren tot het deeg mooi glanst (5 à 10 minuten)!
-
7
Doe het mengsel in een spuitzak en spuit sliertjes van circa 10 cm op een vel bakpapier. Bak in de oven op 220°C tot ze mooi bruin zijn (15 à 20 minuten).
-
8
Laat afkoelen voor u de eclairs vult.
Vulling
-
1
Doe de melk in een pan.
-
2
Houd 1 kopje melk apart en los daarin het puddingpoeder op.
-
3
Breng de melk aan de kook en voeg de suiker toe.
-
4
Neem de pan van het vuur en giet er, onder voordurend roeren, de oplossing van melk en puddingpoeder in.
-
5
Laat de eclairs en de pudding afkoelen.
Bereiding chocoladeglaçage
-
1
Breng de room aan de kook met de glucosesiroop.
-
2
Giet op de gehakte chocolade en meng goed.
Opbouw en afwerking
-
1
Maak 2 gaatjes in de onderkant van elke eclair (of snijd de eclairs doormidden) en vul ze met behulp van een spuitzak met de pudding.
-
2
Smelt de pure chocolade.
-
3
Dip de bovenkant van elke eclair in de gesmolten chocolade.