
Deeg
-
1
Breng het water aan de kook en laat de boter erin smelten.
-
2
Voeg de bloem toe en meng met een spatel tot je een bol deeg krijgt.
-
3
Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
-
4
Voeg 1 ei toe en meng tot het deeg het ei op neemt. Herhaal dit tot alle eieren in het deeg zitten. Je moet nu een mooi glanzend deeg hebben.
-
5
Verwarm de oven voor tot 220°C.
-
6
Doe het deeg in een spuitzak en spuit op een bakplaat met bakpapier slierten van ongeveer 10 cm of bolletjes. Plaats de bakplaat in de oven.
-
7
Bak af op 220°C gedurende 15-20 minuten tot ze mooi bruin gebakken zijn.
-
8
Haal ze uit de oven en laat afkoelen.
Vulling
-
1
Hou een kopje van de melk apart en doe de rest in een steelpannetje.
-
2
Breng aan de kook met de suiker en de vanillesuiker.
-
3
Los ondertussen de puddingpoeder op in het kopje melk.
-
4
Als de melk kookt, haal deze dan van het vuur en roer er het opgeloste puddingpoeder door. Je zal nu een dikke warme pudding krijgen.
-
5
Voeg al roerend de 120 gram pure chocolade toe aan de warme pudding en laat afkoelen.
Afwerking
-
1
Laat de melkchocolade smelten op een laag vuur
-
2
Doe de pudding in een spuitzak.
-
3
Snij de eclairs open in twee helften en vul met de chocolade pudding.
-
4
Snij de bananen in schijfjes en leg trapsgewijs op de pudding.
-
5
Sluit nadien de twee helften.
-
6
Smeer de bovenkant in met chocolade.