Eclairs06
Eclairs06

Deeg

  • 1 Breng het water aan de kook en laat de boter erin smelten.
  • 2 Voeg de bloem toe en meng met een spatel tot je een bol deeg krijgt.
  • 3 Laat afkoelen tot kamer temperatuur.
  • 4 Voeg 1 ei toe en meng tot het deeg het ei op neemt. Herhaal dit tot alle eieren in het deeg zitten. Je moet nu een mooi glanzend deeg hebben.
  • 5 Verwarm de oven voor tot 220°C.
  • 6 Doe het deeg in een spuitzak en spuit op een bakplaat met bakpapier slierten van ongeveer 10 cm of bolletjes. Plaats de bakplaat in de oven.
  • 7 Bak af op 220°C gedurende 15-20 minuten tot ze mooi bruin gebakken zijn.
  • 8 Haal ze uit de oven en laat afkoelen.

Vulling

  • 1 Hou een kopje van de melk apart en doe de rest in een steelpannetje.
  • 2 Breng aan de kook met de suiker en de vanillesuiker.
  • 3 Los ondertussen de puddingpoeder op in het kopje melk.
  • 4 Als de melk kookt haal deze dan van het vuur en roer er het opgeloste puddingpoeder door. Je zal nu een dikke warme pudding krijgen.
  • 5 Voeg al roerend de 120 gram pure chocolade toe aan de warme pudding en laat afkoelen.

Afwerking

  • 1 Laat de melkchocolade smelten op een laag vuur
  • 2 Doe de pudding in een spuitzak.
  • 3 Snij de eclairs open in twee helften en vul met de chocolade pudding.
  • 4 Snij de bananaan in schijfjes en leg trapsgewijs op de pudding.
  • 5 Sluit nadien de twee helften.
  • 6 Smeer de bovenkant in met chocolade.
Terug naar overzicht