Eclairs06
Eclairs06

Deeg

  • 1

    Breng het water aan de kook en laat de boter erin smelten.

  • 2

    Voeg de bloem toe en meng met een spatel tot je een bol deeg krijgt.

  • 3

    Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

  • 4

    Voeg 1 ei toe en meng tot het deeg het ei op neemt. Herhaal dit tot alle eieren in het deeg zitten. Je moet nu een mooi glanzend deeg hebben.

  • 5

    Verwarm de oven voor tot 220°C.

  • 6

    Doe het deeg in een spuitzak en spuit op een bakplaat met bakpapier slierten van ongeveer 10 cm of bolletjes. Plaats de bakplaat in de oven.

  • 7

    Bak af op 220°C gedurende 15-20 minuten tot ze mooi bruin gebakken zijn.

  • 8

    Haal ze uit de oven en laat afkoelen.

Vulling

  • 1

    Hou een kopje van de melk apart en doe de rest in een steelpannetje.

  • 2

    Breng aan de kook met de suiker en de vanillesuiker.

  • 3

    Los ondertussen de puddingpoeder op in het kopje melk.

  • 4

    Als de melk kookt, haal deze dan van het vuur en roer er het opgeloste puddingpoeder door. Je zal nu een dikke warme pudding krijgen.

  • 5

    Voeg al roerend de 120 gram pure chocolade toe aan de warme pudding en laat afkoelen.

Afwerking

  • 1

    Laat de melkchocolade smelten op een laag vuur

  • 2

    Doe de pudding in een spuitzak.

  • 3

    Snij de eclairs open in twee helften en vul met de chocolade pudding.

  • 4

    Snij de bananen in schijfjes en leg trapsgewijs op de pudding.

  • 5

    Sluit nadien de twee helften.

  • 6

    Smeer de bovenkant in met chocolade.

Terug naar overzicht