Frambozenconfituur met Pec
-
1
Reinig zorgvuldig ongeveer 1.150 gram rijpe frambozen en ontdoe van stelen.
-
2
Doe deze in een kookpot.
-
3
Strooi er langzaam een zakje Imperial Pec in en meng.
-
4
Laat het mengsel al roerend koken.
-
5
Voeg zodra het goed doorkookt langzaam 1.200 gram suiker toe.
-
6
Volg verder stipt de aangewezen kooktijd, voor confituur is dit 1 volle minuut.
-
7
Schuim af, vul de potjes onmiddellijk en sluit ze met cellofaan of met een deksel.
Frambozenconfituur met Pec Plus
-
1
Reinig zorgvuldig ongeveer 1.150 gram rijpe frambozen en ontdoe van stelen.
-
2
Doe deze in een kookpot.
-
3
Strooi er langzaam een zakje Imperial Pec Plus in en meng.
-
4
Laat het mengsel al roerend koken.
-
5
Voeg zodra het goed doorkookt langzaam 500 gram suiker toe.
-
6
Volg verder stipt de aangewezen kooktijd, voor confituur is dit 1 volle minuut.
-
7
Schuim af, vul de potjes onmiddellijk en sluit ze met cellofaan of met een deksel.
Hoe kan ik mijn potjes confituur afsluiten?
Bij voorkeur met een deksel
- Sluit de potjes af met een deksel en laat ze ondersteboven afkoelen;
- Bewaar de confituur op een droge, koele plaats.
Met cellofaanpapier
- Maak het cellofaanpapier aan 1 zijde nat;
- Leg het cellofaan met de natte kant naar boven op het confituurpotje en doe er een elastiekje rond;
- Laat de potten volledig afkoelen, breng het etiket erop aan en zet ze op een droge, koele plaats.