Frambozengelei met Pec
- 1 Reinig 1.500g rijpe vruchten, ontdoe van stelen en bladeren en plet deze tot een vruchtenbrij.
- 2 Pers de vruchtenbrij in een neteldoek krachtig uit.
- 3 Giet 800 g van dit sap in een kookpot.
- 4 Strooi er langzaam een zakje Imperial Pec in en meng.
- 5 Laat het mengsel al roerend koken.
- 6 Voeg zodra het goed doorkookt langzaam 900 gram suiker toe.
- 7 Volg verder stipt de aangewezen kooktijd, voor gelei is dit 1/2 minuut.
- 8 Schuim af, vul de potjes onmiddellijk en sluit ze met cellofaan of met een deksel.
Frambozengelei met Pec Plus
- 1 Reinig 1.250g rijpe vruchten, ontdoe van stelen en bladeren en plet deze tot een vruchtenbrij.
- 2 Pers de vruchtenbrij in een neteldoek krachtig uit.
- 3 Giet 600 g van dit sap in een kookpot.
- 4 Strooi er langzaam een zakje Imperial Pec Plus in en meng.
- 5 Laat het mengsel al roerend koken.
- 6 Voeg zodra het goed doorkookt langzaam 325 gram suiker toe.
- 7 Volg verder stipt de aangewezen kooktijd, voor gelei is dit 1/2 minuut.
- 8 Schuim af, vul de potjes onmiddellijk en sluit ze met cellofaan of met een deksel.