Web Frambozengelei
Web Frambozengelei

Frambozengelei met Pec

  • 1 Reinig 1.500g rijpe vruchten, ontdoe van stelen en bladeren en plet deze tot een vruchtenbrij.
  • 2 Pers de vruchtenbrij in een neteldoek krachtig uit.
  • 3 Giet 800 g van dit sap in een kookpot.
  • 4 Strooi er langzaam een zakje Imperial Pec in en meng.
  • 5 Laat het mengsel al roerend koken.
  • 6 Voeg zodra het goed doorkookt langzaam 900 gram suiker toe.
  • 7 Volg verder stipt de aangewezen kooktijd, voor gelei is dit 1/2 minuut.
  • 8 Schuim af, vul de potjes onmiddellijk en sluit ze met cellofaan of met een deksel.

Frambozengelei met Pec Plus

  • 1 Reinig 1.250g rijpe vruchten, ontdoe van stelen en bladeren en plet deze tot een vruchtenbrij.
  • 2 Pers de vruchtenbrij in een neteldoek krachtig uit.
  • 3 Giet 600 g van dit sap in een kookpot.
  • 4 Strooi er langzaam een zakje Imperial Pec Plus in en meng.
  • 5 Laat het mengsel al roerend koken.
  • 6 Voeg zodra het goed doorkookt langzaam 325 gram suiker toe.
  • 7 Volg verder stipt de aangewezen kooktijd, voor gelei is dit 1/2 minuut.
  • 8 Schuim af, vul de potjes onmiddellijk en sluit ze met cellofaan of met een deksel.

Hoe kan ik mijn potjes confituur afsluiten?

Bij voorkeur met een deksel

  • Sluit de potjes af met een deksel en laat ze ondersteboven afkoelen;
  • Bewaar de confituur op een droge, koele plaats.

Met cellofaanpapier

  • Maak het cellofaanpapier aan 1 zijde nat;
  • Leg het cellofaan met de natte kant naar boven op het confituurpotje en doe er een elastiekje rond;
  • Laat de potten volledig afkoelen, breng het etiket erop aan en zet ze op een droge, koele plaats.
Delen op:
Terug naar overzicht

Producten van Imperial