Frangipane taart
Frangipane taart
  • 1
    • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2
    • Doe voor de bodem het Imperial bakmeel, de suiker, Imperial vanillesuiker en het zout samen in een mengkom. Roer even door en maak een kuiltje in het midden. Verdeel de boter in stukjes, doe in het kuiltje samen met het ei.
  • 3
    • Maak een bal van het deeg, wikkel in keukenfolie en leg een halfuur in de koelkast om op te stijven.
  • 4
    • Rol het deeg uit tot een cirkel, dit doe je best op een bebloemd oppervlak. Vet je taartvorm in en beleg met het deeg. Bedek met bakpapier en bakparels en bak het deeg zo’n 15 minuten in je oven. Heb je wat deeg over? Dan kan je dit straks voor de afwerking gebruiken.
  • 5
    • Haal uit de oven, verwijder de bonen en het papier en laat afkoelen.
  • 6
    • Maak intussen de vulling. Verdeel de boter in stukjes en doe er de suiker bij. Meng tot een mooie massa. Doe er de eieren bij en meng met de boter en suiker. Voeg het amandelpoeder en het extract toe. Meng heel goed tot een mooi egaal beslag.
  • 7
    • Verwarm de confituur en strijk over de bodem van de taart. Stort er vervolgens de amandelvulling op.
  • 8
    • Had je nog wat deeg van de bodem over? Rol het uit en snijd er dunne repen van. Leg deze diagonaal in ruitvorm over de taart. Bak de taart 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • 9
    • Meng voor het glazuur het eiwit met de bloemsuiker en enkele druppels citroensap. Rooster ook de amandelschilfers tot ze goudbruin zijn.
  • 10
    • Haal de taart uit de oven, ontvorm ze en laat afkoelen op een rooster. Bestrijk met het glazuur en smeer mooi open, werk af met de geroosterde amandelschilfers.
Terug naar overzicht