Fruittaart 1920x1080
Fruittaart 1920x1080

Zanddeeg

  • 1

    Meng voor het deeg, de boter en suiker mals met je handen in een kom.

  • 2

    Voeg het ei toe en meng goed.

  • 3

    Zeef de bloem er op, voeg het amandelpoeder toe en kneed tot een bolletje en laat afgedekt hard worden in de koelkast.

  • 4

    Verwarm de oven voor tot 150°C.

  • 5

    Smeer een taartvorm (diameter 28cm) in met boter, strooi er bloem in en klop de overige bloem uit de vorm.

  • 6

    Rol het deeg gelijk uit met een deegrol en plaats in de taartvorm.

  • 7

    Snij de overtollige randjes weg met een mes.

  • 8

    Plaats er een vel bakpapier op en vul op met de witte bonen zodat het deeg niet omhoog komt tijdens het bakken. (Je kan ook steentjes of zout gebruiken als er maar gewicht in zit).

  • 9

    Bak ongeveer 20 minuten op 150°C en laat afkoelen.

Pudding

  • 1

    Hou een kopje van de melk apart en doe de rest in een steelpannetje.

  • 2

    Breng aan de kook met de suiker.

  • 3

    Los ondertussen het puddingpoeder op in het kopje melk.

  • 4

    Als de melk kookt haal dan van het vuur en roer er het opgeloste puddingpoeder door. Je zal nu een dikke warme pudding krijgen.

Afwerking

  • 1

    Vul een spuitzak met de pudding en spuit mooi op de taartbodem.

  • 2

    Versnijd het fruit zoals je wil en versier er rijkelijk de taart mee.

  • 3

    Laat wat van de abrikozen confituur smelten in de magnetron en smeer met een borsteltje het fruit voorzichtig in.

Terug naar overzicht