Gentse mokken
Gentse mokken
  • 1
    • Smelt de boter op een zacht vuur.
  • 2
    • Zeef het bakmeel in een mengkom en maak en kuiltje in het midden. Doe de Imperial vanillesuiker, boter en ei in het kuiltje. Doe er ook het Imperial bakpoeder en het zout bij. Meng en kneed tot een deeg.
  • 3
    • Besprenkel je werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een rol met een diameter van ongeveer 5 cm (ongeveer zo groot als je de koekjes wil). Draai de deegrol in keukenfolie en laat 20 minuten opstijven in je koelkast.
  • 4
    • Verwarm je oven voor op 160 °C.
  • 5
    • Bestrooi je werkvlak met de suiker en wentel de rol deeg door de suiker. Snijd met een scherp mes koekjes van het deeg met een dikte van ongeveer 0,5 cm.
  • 6
    • Bedek een bakplaat met bakpapier en leg er de koekjes op. Bak ze 20 minuten in je oven op 160 °C en laat afkoelen alvorens op te eten.
Delen op:
Terug naar overzicht