
Pannenkoeken
-
1
Meng alle ingrediënten voor het deeg behalve de boter met een klopper. Er mogen geen klonters in zitten.
-
2
Smelt de boter in een pannetje en giet warm bij het deeg en meng goed.
-
3
Bak van het deeg de pannenkoeken in een anti kleef pan.
Saus
-
1
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij in stukjes.
-
2
Laat de rode wijn, aardbeien likeur en suiker even in koken en voeg er de aardbeien aan toe.
-
3
Breng terug aan de kook en laat dan afkoelen.
Afwerking
-
1
Verwarm de oven voor tot 170°C.
-
2
Snij het andere bakje aardbeien in stukjes.
-
3
Leg het fruit in het midden van de pannenkoek en neem de randen van de pannenkoek bij elkaar.
-
4
Snij de vanille stokjes in de lengte door en gebruik 1 helft om de pannenkoeken dicht te binden.
-
5
Verwarm in een oven van 170°C gedurende ongeveer 10 minuten.
-
6
Serveer met de saus. (de saus kan warm en koud geserveerd worden)
-
7
TIP : je kan de inhoud van het vanillestokje toevoegen aan het deeg. Zo bekom je een pannenkoek met vanillesmaak.