Gevulde pannenkoeken met aardbeien07
Gevulde pannenkoeken met aardbeien07

Pannenkoeken

  • 1

    Meng alle ingrediënten voor het deeg behalve de boter met een klopper. Er mogen geen klonters in zitten.

  • 2

    Smelt de boter in een pannetje en giet warm bij het deeg en meng goed.

  • 3

    Bak van het deeg de pannenkoeken in een anti kleef pan.

Saus

  • 1

    Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij in stukjes.

  • 2

    Laat de rode wijn, aardbeien likeur en suiker even in koken en voeg er de aardbeien aan toe.

  • 3

    Breng terug aan de kook en laat dan afkoelen.

Afwerking

  • 1

    Verwarm de oven voor tot 170°C.

  • 2

    Snij het andere bakje aardbeien in stukjes.

  • 3

    Leg het fruit in het midden van de pannenkoek en neem de randen van de pannenkoek bij elkaar.

  • 4

    Snij de vanille stokjes in de lengte door en gebruik 1 helft om de pannenkoeken dicht te binden.

  • 5

    Verwarm in een oven van 170°C gedurende ongeveer 10 minuten.

  • 6

    Serveer met de saus. (de saus kan warm en koud geserveerd worden)

  • 7

    TIP : je kan de inhoud van het vanillestokje toevoegen aan het deeg. Zo bekom je een pannenkoek met vanillesmaak.

Delen op:
Terug naar overzicht

Producten van Imperial