Gevulde pannenkoeken met aardbeien07
Gevulde pannenkoeken met aardbeien07

Pannenkoeken

  • 1 Meng alle ingrediënten voor het deeg behalve de boter met een klopper. Er mogen geen klonters in zitten.
  • 2 Smelt de boter in een pannetje en giet warm bij het deeg en meng goed.
  • 3 Bak van het deeg de pannenkoeken in een anti kleef pan.

Saus

  • 1 Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij in stukjes.
  • 2 Laat de rode wijn, aardbeien likeur en suiker even in koken en voeg er de aardbeien aan toe.
  • 3 Breng terug aan de kook en laat dan afkoelen.

Afwerking

  • 1 Verwarm de oven voor tot 170°C.
  • 2 Snij het andere bakje aardbeien in stukjes.
  • 3 Leg het fruit in het midden van de pannenkoek en neem de randen van de pannenkoek bij elkaar.
  • 4 Snij de vanille stokjes in de lengte door en gebruik 1 helft om de pannenkoeken dicht te binden.
  • 5 Verwarm in een oven van 170°C gedurende ongeveer 10 minuten.
  • 6 Serveer met de saus. (de saus kan warm en koud geserveerd worden)
  • 7 TIP : je kan de inhoud van het vanillestokje toevoegen aan het deeg. Zo bekom je een pannenkoek met vanillesmaak.
Terug naar overzicht

Producten van Imperial