Ricotta cake
Ricotta cake
  • 1

    Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm van 20 cm in met boter.

  • 2

    Mix de boter samen met de suiker en vanillesuiker tot een gladde massa.

  • 3

    Voeg de ricotta toe aan het botermengsel en mix in 3 à 4 minuten, tot een luchtig beslag.

  • 4

    Mix vervolgens de eieren een voor een door het beslag.

  • 5

    Voeg de zeste van citroen en het citroensap toe, mix kort en voeg tot slot het bakpoeder, het zout en de bloem toe. Meng alles goed onder elkaar.

  • 6

    Stort het beslag in de ingevette springvorm en plaats in het midden van de oven. Bak 50 à 60 minuten of tot de cake volledig gaar is.

  • 7

    Laat de Italiaanse Lemon Ricotta Cake afkoelen op een rooster alvorens te verwijderen uit de springvorm.

  • 8

    Haal uit de springvorm, bestuif met poedersuiker en serveer.

Terug naar overzicht

Producten van Imperial