Kaastaat met sinaasappel15
Kaastaat met sinaasappel15

Voor de bodem

  • 1 Meng de boter en suiker mals met je handen in een ronde kom.
  • 2 Voeg het ei toe en meng goed.
  • 3

    Zeef de bloem er onder en laat afgedekt opstijven in de koeling minstens 2 uur.

  • 4 Rol het deeg uit op ongeveer 0,5cm dikte en snij er vierkantjes van.
  • 5 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 6 Leg op een bakplaat met bakpapier en bak ze goud bruin op 180°C in de oven gedurende 20 à 25 minuten en laat afkoelen.
  • 7 Verkruimel dan de koekjes en weeg 150 gram af.
  • 8 Smelt 100gr boter en meng met de verkruimelde koekjes.
  • 9 Bedek nu de bodem van een spring vorm en laat hard worden in de koelkast.

Voor de vulling

  • 1 Klop de eidooiers met 60gr suiker en vanille suiker schuimig ( eventueel met een keukenrobot of met een klopper).
  • 2 Meng er dan de platte kaas, sinaasappelsap en gelatine poeder onder.
  • 3 Klop ook de eiwitten met 60g suiker stijf ( in een keukenrobot of met een klopper) en meng voorzichtig onder het mengsel.
  • 4 Klop ook de room stijf en meng ook voorzichtig met het mengsel.
  • 5 Giet nu het beslag in de spring vorm en laat minimum 2uur opstijven in de koelkast.

Afwerking

  • 1 Snij de sinaasappel in partjes en versier de taart ermee samen met enkele blaadjes munt.
Terug naar overzicht

Producten van Imperial