Web Kriekenconfituur
Web Kriekenconfituur

Kriekenconfituur met Pec

  • 1 Reinig ongeveer 1300 gram volledig rijp fruit en ontdoe van stelen en stenen.
  • 2 Doe het fruit in een kookpot en voeg 50ml water toe.
  • 3 Laat gedurende 10 minuten zacht koken in een gesloten kookpot, tot het fruit mals is.
  • 4 Weeg van deze bereide vruchten 1.000 g af en doe in een kookpot.
  • 5 Strooi er langzaam een zakje Imperial Pec in en meng.
  • 6 Laat het mengsel al roerend koken.
  • 7 Voeg zodra het goed doorkookt langzaam 1.200 gram suiker toe.
  • 8 Volg verder stipt de aangewezen kooktijd, voor confituur is dit 1 volle minuut.
  • 9 Schuim af, vul de potjes onmiddellijk en sluit ze met cellofaan of met een deksel.

Kriekenconfituur met Pec Plus

  • 1 Reinig ongeveer 1.300 gram volledig rijp fruit en ontdoe van stelen en stenen.
  • 2 Doe het fruit in een kookpot en voeg 50ml water toe.
  • 3 Laat gedurende 10 minuten zacht koken in een gesloten kookpot, tot het fruit mals is.
  • 4 Weeg van deze bereide vruchten 1.000 g af en doe in een kookpot.
  • 5 Strooi er langzaam een zakje Imperial Pec Plus in en meng.
  • 6 Laat het mengsel al roerend koken.
  • 7 Voeg zodra het goed doorkookt langzaam 650 gram suiker toe.
  • 8 Volg verder stipt de aangewezen kooktijd, voor confituur is dit 1/2 minuut.
  • 9 Schuim af, vul de potjes onmiddellijk en sluit ze met cellofaan of met een deksel.

Hoe kan ik mijn potjes confituur afsluiten?

Bij voorkeur met een deksel

  • Sluit de potjes af met een deksel en laat ze ondersteboven afkoelen;
  • Bewaar de confituur op een droge, koele plaats.

Met cellofaanpapier

  • Maak het cellofaanpapier aan 1 zijde nat;
  • Leg het cellofaan met de natte kant naar boven op het confituurpotje en doe er een elastiekje rond;
  • Laat de potten volledig afkoelen, breng het etiket erop aan en zet ze op een droge, koele plaats.
Delen op:
Terug naar overzicht

Producten van Imperial