Kriekenconfituur met Pec
- 1 Reinig ongeveer 1300 gram volledig rijp fruit en ontdoe van stelen en stenen.
- 2 Doe het fruit in een kookpot en voeg 50ml water toe.
- 3 Laat gedurende 10 minuten zacht koken in een gesloten kookpot, tot het fruit mals is.
- 4 Weeg van deze bereide vruchten 1.000 g af en doe in een kookpot.
- 5 Strooi er langzaam een zakje Imperial Pec in en meng.
- 6 Laat het mengsel al roerend koken.
- 7 Voeg zodra het goed doorkookt langzaam 1.200 gram suiker toe.
- 8 Volg verder stipt de aangewezen kooktijd, voor confituur is dit 1 volle minuut.
- 9 Schuim af, vul de potjes onmiddellijk en sluit ze met cellofaan of met een deksel.
Kriekenconfituur met Pec Plus
- 1 Reinig ongeveer 1.300 gram volledig rijp fruit en ontdoe van stelen en stenen.
- 2 Doe het fruit in een kookpot en voeg 50ml water toe.
- 3 Laat gedurende 10 minuten zacht koken in een gesloten kookpot, tot het fruit mals is.
- 4 Weeg van deze bereide vruchten 1.000 g af en doe in een kookpot.
- 5 Strooi er langzaam een zakje Imperial Pec Plus in en meng.
- 6 Laat het mengsel al roerend koken.
- 7 Voeg zodra het goed doorkookt langzaam 650 gram suiker toe.
- 8 Volg verder stipt de aangewezen kooktijd, voor confituur is dit 1/2 minuut.
- 9 Schuim af, vul de potjes onmiddellijk en sluit ze met cellofaan of met een deksel.