Kruisbessenconfituur met Pec
-
1
Reinig ongeveer 1500 gram volledig rijp fruit en ontdoe van stelen en bladeren.
-
2
Doe het fruit in een kookpot en voeg 50ml water toe.
-
3
Laat gedurende 10 minuten zacht koken in een gesloten kookpot, tot het fruit mals is.
-
4
Weeg van deze bereide vruchten 1.000 g af en doe in een kookpot.
-
5
Strooi er langzaam een zakje Imperial Pec in en meng.
-
6
Laat het mengsel al roerend koken.
-
7
Voeg zodra het goed doorkookt langzaam 1.200 gram suiker toe.
-
8
Volg verder stipt de aangewezen kooktijd, voor confituur is dit 1 volle minuut.
-
9
Schuim af, vul de potjes onmiddellijk en sluit ze met cellofaan of met een deksel.
Kruisbessenconfituur met Pec Plus
-
1
Reinig ongeveer 1500 gram volledig rijp fruit en ontdoe van stelen en bladeren.
-
2
Doe het fruit in een kookpot en voeg 50ml water toe.
-
3
Laat gedurende 10 minuten zacht koken in een gesloten kookpot, tot het fruit mals is.
-
4
Weeg van deze bereide vruchten 1.000 g af en doe in een kookpot.
-
5
Strooi er langzaam een zakje Imperial Pec Plus in en meng.
-
6
Laat het mengsel al roerend koken.
-
7
Voeg zodra het goed doorkookt langzaam 500 gram suiker toe.
-
8
Volg verder stipt de aangewezen kooktijd, voor confituur is dit 1 volle minuut.
-
9
Schuim af, vul de potjes onmiddellijk en sluit ze met cellofaan of met een deksel.
Terug naar overzicht