Laagjes Taart Met Zwartewoud Vruchten10
Laagjes Taart Met Zwartewoud Vruchten10

Cake:

  • 1

    Verwarm de oven op 180°C.

  • 2

    Doe de boter, suiker en vanille suiker in een keuken robot en laat hevig kloppen op de snelste stand tot je een luchtig geheel krijgt.

  • 3

    Voeg dan de eieren toe en klop terug stevig en luchtig op.

  • 4

    Zeef de bloem en cacaopoeder erop en laat nu rustig alles mengen op de traagste stand anders vliegt al de bloem uit de kom.

  • 5

    Smeer ondertussen een cakevorm (30 cm) in met boter.

  • 6

    Doe er wat bloem in en laat de bloem rond gaan in de vorm zodat de rand en bodem bedekt is met bloem.

  • 7

    Schud het overtollige bloem eruit en voeg het beslag toe, tot 3/4de gevuld is.

  • 8

    Plaats 10 minuten in de oven.

  • 9

    Zet de oven na 10 minuten op 150°C en laat nog 50 minuten staan.

  • 10

    Controleer of de cake klaar is, door met een lange naald in de cake te prikken. Als het deeg niet aan de naald blijft kleven, is de cake klaar.

  • 11

    Haal de cake dan uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

Mascarpone mousse:

  • 1

    Klop de eidooiers met 50 gr suiker zeer luchtig in de keukenrobot en doe daarna in een grote meng kom.

  • 2

    Meng dan met een klopper de mascarpone eronder.

  • 3

    Klop ook de eiwitten met 50 gr suiker stijf in de keukenrobot en meng voorzichtig met het andere beslag zodat alles mooi luchtig blijft.

Afwerking:

  • 1

    Snij de cake in kleine stukjes.

  • 2

    Leg dan een laagje van de cake in een grote glazen kom (kan ook in kleine glaasjes per portie)

  • 3

    Doe er 1 eetlepel aardbeien topping en 1 eetlepel creme de cassis op en bedek met de vruchten.

  • 4

    Bedek met een goede laag van de mascarpone mousse.

  • 5

    Herhaal de handelingen nog 1 keer zodat je van alles 2 laagjes hebt. Versier de bovenkant met framboosjes, munt en aardbeien topping.

Delen op:
Terug naar overzicht