
-
1
- Maak eerst de siroop voor de vulling. Neem en kookpot en doe er de lichtbruine suiker, bruine suiker, kandijsiroop, cacaopoeder, kaneel en oranjebloesemwater in. Voeg er 350 ml water aan toe en breng zachtjes aan de kook. Meng goed en laat de siroop gedurende 40 minuten zachtjes inkoken. Neem van het vuur en laat afkoelen.
-
2
- Zeef het Imperial bakmeel en doe in een mengkom. Verdeel de boter in stukjes en doe bij het bakmeel. Voeg ook de suiker, eierdooier en het zout toe.
-
3
- Lost de gist op in de lauwe melk en voeg bij de rest van de ingrediënten. Meng en kneed tot een soepel deeg.
-
4
- Maak een bol van het deeg, leg in een bebloemde kom en laat 1 uur rijzen onder een schone theedoek of keukenfolie.
-
5
- Verdeel het deeg in balletjes van ongeveer 40g en leg ze op een bakpapier. Bestrooi je werkvlak met bloem en rol de deegballetjes uit tot ze ovaal zijn en iets minder dan 0,5 cm dik.
-
6
- Om de wafels te bakken neem je een vorm voor fijne wafels. Verwarm je wafelijzer en bak de wafels zo’n 2 minuten tot ze goudbruin zijn.
-
7
- Haal ze uit het wafelijzer en snijd ze onmiddellijk in de dikte doormidden. Vul met een 2-tal eetlepels van de afgekoelde siroop en doe weer dicht. De lackmans zijn klaar!
Delen op: