3 Jozefien Ryckx Studio Goestjes Imperial Lierse Vlaaikes wide ingr
3 Jozefien Ryckx Studio Goestjes Imperial Lierse Vlaaikes wide ingr

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 170°.
  • 2 Neem een muffinvorm en verdeel het kruimeldeeg in rondjes die mooi passen in de vormen. Druk wat aan en snijd het overtollige deeg bovenaan af.
  • 3 Snijd de peperkoek in kleine stukjes en doe in een kom samen met de melk. Meng tot een papje en plet wat met een vork zodat de peperkoek de melk volledig opneemt. Verdeel de boter in kleine stukjes en voeg bij de peperkoek. Voeg ook het bakmeel toe en meng.
  • 4 Kluts het ei even en voeg toe, samen met het amandelpoeder en de bruine suiker. Meng tot een egaal deeg en breng op smaak met de speculaaskruiden en de kaneel.
  • 5 Lepel de vulling in de vormpjes bovenop het kruimeldeeg. Bak 15 minuten in de oven en laat afkoelen.

Lierse vlaaikes

Het echte recept van dé Lierse vlaaikes dat is een geheim waar enkel ingewijden en leden van de “Orde van het Liers Vlaaike” van op de hoogte van zijn. Het Liers vlaaike is een klein rond gebakje dat al meer dan 300 jaar wordt gebakken in de streek van Lier. De buitenkant bestaat uit een harder deeg op basis van tarwemeel. De binnenkant is lekker smeuÏg en kruidig.

Terug naar overzicht