
-
1
- Verwarm je oven voor op 190°C.
-
2
- Zeef het Imperial bakmeel, doe in een mengkom en maak een kuiltje in het midden.
-
3
- Doe de verbrokkelde gist bij de lauwe melk en giet in het kuiltje. Meng al eventjes wat bloem door het gistpapje. Voeg nu ook de suiker, boter en het zout toe.
-
4
- Kneed 10 minuten stevig tot een mooi egaal deeg. Maak een deegbal en leg die in een bebloemde kom. Bedek met keukenfolie of een schone theedoek en laat 30 minuten rijzen.
-
5
- Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak tot je een cirkel bekomt die ongeveer 2 cm groter is dan je bakvorm. Zorg dat je wat deeg over hebt voor de afwerking.
-
6
- Vet je bakvorm in en bestuif ook met bloem. Schik het deeg in de bakvorm en vul met de abrikozenmoes.
-
7
- Rol de rest van het deeg uit en snijd er repen van. Schik deze in ruitvorm diagonaal over de vlaai.
-
8
- Klop het ei los en bestrijk het deeg van de randen en de ruitvorm ermee.
-
9
- Bak de Limburgse vlaai zo’n 30 minuten in je oven.
Delen op: