
-
1
- Rasp de koude boter, doe in een mengkom en meng met de suiker en de vanillesuiker. Zorg ervoor dat de boter niet te zacht wordt.
-
2
- Zeef het Imperial bakmeel bij het botermengsel en doe er ook het kokospoeder bij. Kneed tot een zanderig deeg.
-
3
- Rol het deeg in een bol en verpak in keukenfolie. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
-
4
- Verwarm je oven voor op 180 °C.
-
5
- Besprenkel je werkvlak met bloem en rol het deeg uit met een deegrol. Steek koekjes uit in de gewenste vorm. Je kan hiervoor een koekjesvorm gebruiken, maar met een glas lukt dit even goed.
-
6
- Bedek een bakplaat met bakpapier en leg er de koekjes op. Bak ze 10 minuten in de oven.
-
7
- Laat even afkoelen. De dag na het bakken zijn de koekjes nog lekkerder!
Lommelse zandkoekjes
Delen op: