5 Jozefien Ryckx Studio Goestjes Imperial Luikse wafels close ingr
5 Jozefien Ryckx Studio Goestjes Imperial Luikse wafels close ingr

Bereiding

  • 1 Warm het water op tot het lauw is en los er de gist in op. Snijd de boter in kleine stukjes.
  • 2 Doe het bakmeel samen met wat zout, de eieren, de boter en de poedersuiker in een grote mengkom. Kneed tot een kleverig en egaal deeg.
  • 3 Bedek met folie en laat ongeveer 1 u rijzen in een warme omgeving.
  • 4 Meng de parelsuiker onder het deeg en maak 16 deegbollen. Doe wat poedersuiker in een bord en wentel de deegbollen door de bloemsuiker alvorens je ze tussen het wafelijzer legt. Zo krijgen je Luikse wafels een lekker krokant karamellaagje.
  • 5

    Vet je wafelijzer in met wat arachideolie en verwarm tot de hoogste stand.

  • 6 Bak de wafels tot ze goudbruin zijn. Haal ze met behulp van een vork uit het wafelijzer en laat eventueel afkoelen op een rooster. De wafels zijn lekker eens ze afgekoeld zijn maar ze zijn op hun allerbest recht uit het wafelijzer!

Luikse wafels

Deze Luikse lekkernij heeft intussen al de hele wereld veroverd, zo kan je tot in Manhattan van Luikse wafels genieten. Het idee kwam van de Luikse prins-bisschop die in de 18de eeuw zijn kok opdroeg om ‘iets zoets en lekkers’ klaar te maken. Die kok dook de keuken in en ging met klassiek briochedeeg aan de slag. Na wat experimenteren kwam hij tot het recept van de huidige Luikse wafels. Inderdaad een zoete lekkernij waar we over heel de wereld van smullen!

Delen op:
Terug naar overzicht