
Voor de macarons
-
1
Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet opzij.
-
2
Voeg het amandelmeel, de poedersuiker, cacaopoeder en de helft van het eiwit in een grote kom en meng tot een gladde massa.
-
3
Breng een steelpannetje met het water en de suiker aan de kook tot er siroop ontstaat.
-
4
Voeg intussen de andere helft van het eiwit samen met het zout toe aan de kom van de keukenrobot.
-
5
Als de siroop 114 graden heeft bereikt, begin je met het opkloppen van de eiwitten. Als de temperatuur van de siroop 118 graden heeft bereikt, giet je de siroop heel laangzaam bij het eiwit. Blijf verder opkloppen tot het schuim afkoelt tot 35 graden.
-
6
Spatel ¼ van het schuim door het amandelmeelmengsel. Spatel vervolgens de rest van het eiwit onder het mengsel.
-
7
Giet vervolgens het mengsel in een spuitzak. Gebruik bij voorkeur een glad spuitmondje van 1 cm diameter.
-
8
Spuit de macaronschelpen van ongeveer 3 cm diameter op het bakpapier. Laat vervolgens 1 uur drogen op kamertemperatuur.
-
9
Verwarm de oven op 150 graden en plaats de bakplaat met macaronschelpen in het midden van de oven. Bak de macarons in 14 tot 18 minuten gaar.
-
10
Haal de bakplaat uit de oven, schuif het bakpapier met macarons op een rooster en laat volledig afkoelen alvorens te verwijderen van het bakpapier.
Voor de chocoladepudding
-
1
Doe 10 eetlepels melk in een kopje. Los het poeder erin op en roer tot alle klonters zijn verdwenen.
-
2
Voeg de suiker toe aan de rest van de melk en breng aan de kook.
-
3
Haal de pan van het vuur en voeg al kloppend het opgeloste puddingpoeder toe. Laat nog 1 minuut koken. Blijf goed kloppen.
-
4
Haal de pan van het vuur, stort in een spuitzak en laat afkoelen.
Afwerking
-
1
Neem telkens een macaronschelp en spuit een toefje chocoladepudding hierop. Druk vervolgens de bovenste macaronschelp op de pudding en druk zachtjes aan zodat de chocoladepudding mooi kan verspreiden.