Mandarijnenconfituur met Pec
-
1
Schil ongeveer 1.500 gram volledig rijp fruit en verwijder het wit vel.
-
2
Snij in stukken en ontdoe van de pitten.
-
3
Doe het fruit in een kookpot en voeg 200ml water toe.
-
4
Laat gedurende 10 minuten zacht koken.
-
5
Doe alles door een zeef en giet het sap terug in de kookpot.
-
6
Strooi er langzaam een zakje Imperial Pec in en meng.
-
7
Laat het mengsel al roerend koken.
-
8
Voeg zodra het goed doorkookt langzaam 1.500 gram suiker toe.
-
9
Volg verder stipt de aangewezen kooktijd, voor confituur is dit 1 volle minuut.
-
10
Schuim af, vul de potjes onmiddellijk en sluit ze met cellofaan of met een deksel.
Mandarijnenconfituur met Pec Plus
-
1
Schil ongeveer 1.200 gram volledig rijp fruit en verwijder het wit vel.
-
2
Snij in stukken en ontdoe van de pitten.
-
3
Doe het fruit in een kookpot en voeg 200ml water toe.
-
4
Laat gedurende 10 minuten zacht koken.
-
5
Doe alles door een zeef en giet het sap terug in de kookpot.
-
6
Strooi er langzaam een zakje Imperial Pec Plus in en meng.
-
7
Laat het mengsel al roerend koken.
-
8
Voeg zodra het goed doorkookt langzaam 500 gram suiker toe.
-
9
Volg verder stipt de aangewezen kooktijd, voor confituur is dit 1 volle minuut.
-
10
Schuim af, vul de potjes onmiddellijk en sluit ze met cellofaan of met een deksel.
Voor een fijne afwerking kan je 100g van de schillen (goed reinigen!) in fijne stukjes snijden en samen met 250ml water en 150g suiker 10 minuten koken en toevoegen aan het sap vooraleer Imperial pec toe te voegen.
Terug naar overzicht