1 vacherin01
1 vacherin01

Meringues

  • 1 Verwarm de oven voor op 90 °C op heteluchtstand.
  • 2 Klop het eiwit op en voeg de suiker geleidelijk toe.
  • 3 Zodra de meringue goed opgeklopt is, vul je een spuitzak met een glad spuitmondje van 7mm.
  • 4 Spuit de helft van de meringue in siliconen halve-bolvormen.
  • 5 Spuit de andere helft van de meringue in halve-bolvormen door kleine "puntjes" te maken die elkaar moeten overlappen.
  • 6 Laat de meringue bakken gedurende 1.30 u.

Aardbeiensorbet

  • 1 Was en verwijder de steeltjes van de aardbeien.
  • 2 Giet de aardbeien en het citroensap in een blender, mix het geheel.
  • 3 Voeg vervolgens de suiker toe en mix opnieuw.
  • 4 Giet de bereiding in de ijsmachine en laat deze ongeveer 30 minuten draaien tot je een sorbet hebt verkregen.

Mascarponeslagroom

  • 1 Klop in de kom van een keukenrobot de mascarpone los.
  • 2 Voeg vervolgens de room, de vanille en de fijne poedersuiker toe en klop op tot een stevige slagroom.

Afwerking

  • 1 Ontvorm voorzichtig de meringueschelpen.
  • 2 Giet in de volle schelpen een beetje slagroom en plaats er vervolgens een quenelle van vanille-ijs en een quenelle van aardbeiensorbet in. Bedek met slagroom.
  • 3 Leg een geperforeerde schelp erop en bestrooi met frambozenpoeder.

Tips en Trucs

  • 1 Experimenteer met andere sorbetsmaken (frambozen, rood fruit...)
  • 2 Je kunt het vanilla-ijsrecept terugvinden op mijn blog www.mamanfaitungateau.be.

Bron: RTL TVI

Terug naar overzicht

Producten van Imperial