1 vacherin01
1 vacherin01

Meringues

  • 1

    Verwarm de oven voor op 90 °C op heteluchtstand.

  • 2

    Klop het eiwit op en voeg de suiker geleidelijk toe.

  • 3

    Zodra de meringue goed opgeklopt is, vul je een spuitzak met een glad spuitmondje van 7mm.

  • 4

    Spuit de helft van de meringue in siliconen halve-bolvormen.

  • 5

    Spuit de andere helft van de meringue in halve-bolvormen door kleine "puntjes" te maken die elkaar moeten overlappen.

  • 6

    Laat de meringue bakken gedurende 1.30 u.

Aardbeiensorbet

  • 1

    Was en verwijder de steeltjes van de aardbeien.

  • 2

    Giet de aardbeien en het citroensap in een blender, mix het geheel.

  • 3

    Voeg vervolgens de suiker toe en mix opnieuw.

  • 4

    Giet de bereiding in de ijsmachine en laat deze ongeveer 30 minuten draaien tot je een sorbet hebt verkregen.

Mascarponeslagroom

  • 1

    Klop in de kom van een keukenrobot de mascarpone los.

  • 2

    Voeg vervolgens de room, de vanille en de fijne poedersuiker toe en klop op tot een stevige slagroom.

Afwerking

  • 1

    Ontvorm voorzichtig de meringueschelpen.

  • 2

    Giet in de volle schelpen een beetje slagroom en plaats er vervolgens een quenelle van vanille-ijs en een quenelle van aardbeiensorbet in. Bedek met slagroom.

  • 3

    Leg een geperforeerde schelp erop en bestrooi met frambozenpoeder.

Tips en Trucs

  • 1

    Experimenteer met andere sorbetsmaken (frambozen, rood fruit...)

  • 2

    Je kunt het vanilla-ijsrecept terugvinden op mijn blog www.mamanfaitungateau.be.

Bron: RTL TVI

Terug naar overzicht

Producten van Imperial