Paashaaskoekje
Paashaaskoekje
  • 1 Meng het bakmeel met de suiker en het zout.
  • 2 Voeg de rasp van een citroenschil toe.
  • 3 Meng de boter onder het deeg.
  • 4 Breek het ei en klop het ei onder het deeg.
  • 5 Kneed het deeg goed en laat 1 uur rusten onder plastiekfolie.
  • 6 Verwarm de oven voor tot 190°C.
  • 7 Boter de bakplaat in met een beetje boter.
  • 8 Rol het deeg uit, ongeveer 4 mm dik.
  • 9 Neem een uitsteekvormpje van een paashaas of een ander paasfiguurtje.
  • 10 Steek met de vorm de koekjes uit het deeg.
  • 11 Bak de koekjes gedurende 10 minuten op 190°C.
  • 12 Prik na 10 minuten met een lange naald in het koekje. Als de naald droog is, is het koekje klaar. Als het deeg blijft plakken aan de naald, laat je de koekjes nog wat langer in de oven staan. Iedere oven is namelijk anders.
  • 13 Als de koekjes klaar zijn haal je de koekjes uit de oven en laat afkoelen.
  • 14 TIP : je kan in de bakplaat ook een vel bakpapier leggen, zodoende hoef je de bakplaat niet in te boteren.
Terug naar overzicht

Producten van Imperial