Pain a la grecque
Pain a la grecque
  • 1
    • Doe het Imperial bakmeel in een mengkom, maak een kuiltje in het midden.
  • 2
    • Verbrokkel de gist in de lauwe melk en roer tot de gist is opgelost. Giet het gistpapje in het kuiltje, doe er ook het ei bij en meng.
  • 3
    • Besprenkel je werkvlak met bloem en kneed het deeg stevig gedurende 10 minuten. Rol in een bol en leg in een bebloemde kom. Dek af met een schone doek en laat 20 minuten rijzen in je oven op 60° C.
  • 4
    • Haal de kom uit de oven, voeg de boter, het zout, de gewone suiker en de kaneel toe aan het deeg. Kneed nogmaals 10 minuten stevig tot de boter goed opgenomen is en het deeg soepel en nog een beetje kleverig is.
  • 5
    • Doe het deeg terug in de mengkom, dek opnieuw af en laat nogmaals 20 minuten rijzen in een oven op 60°C
  • 6
    • Neem het deeg uit de kom en verdeel in stukken, afhankelijk van hoe groot je wil dat het eindresultaat is.
  • 7
    • Rol de stukken deeg met een deegrol in de lengte uit op een bebloemd oppervlak. Snijd eventueel bij naar wens. Bestrooi beide kanten royaal met de parelsuiker en rol er nogmaals over met de deegrol.
  • 8
    • Bedek een bakplaat met bakpapier en leg er de stukken pain à la grècque op. Laat nog eens 20 minuten rijzen in je oven op 60 °C.
  • 9
    • Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de pain à la grècque 25 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen alvorens te serveren.
Delen op:
Terug naar overzicht

Producten van Imperial