
Bereiding
-
1
Klop de bloem met de helft van de melk tot een glad mengsel. Voeg de vanillesuiker, eieren, resterende melk, zout en olie (of gesmolten boter) toe. Meng goed tot een gladde deeg (zeef indien nodig). Laat rusten op kamertemperatuur (30 minuten indien mogelijk).
-
2
Schil ondertussen de appels, snijd ze in blokjes en bak ze in een pan met de boter. Bestrooi met de vanillesuiker en laat verder koken, afhankelijk van je smaak en het soort appel, tot je smeltende stukjes of compote krijgt.
-
3
Bak je pannenkoeken in een hete pannenkoekenpan met een beetje boter.
-
4
Leg 2 lepels appels op één kant (niet groter dan een kwart) van een pannenkoek. Vouw de 2 kanten om tot een lange rechthoek, terwijl je de appels een beetje plet. Vouw dan tot een driehoek, zoals een samosa.
-
5
Herhaal het vouwen voor alle pannenkoeken en bestrijk ze met de caramel topping. Serveer warm.
Tips
-
1
Afhankelijk van je smaak kun je de appels op smaak brengen met een beetje kaneel, speculooskruiden of gember.
-
2
Geklaarde boter is ideaal voor het bakken van pannenkoeken: het kan tot een zeer hoge temperatuur stijgen zonder te verbranden. Je vindt het kant-en-klaar in de zuivelafdeling.