Peer amandelcake
Peer amandelcake

Voor de cake:

  • 1 Klop de eieren met de suikers tot een bleke massa.
  • 2

    Voeg de gesmolten boter toe en spatel het bakmeel, het amandelpoeder en het bakpoeder hieronder.

  • 3

    Neem een cakevorm (20cm lang) en boter in. Stort het beslag in de beboterde cakevorm.

  • 4 Snij de geschilde peren in partjes en leg deze boven op het beslag.
  • 5 Bak de cake in een oven gedurende 45 minuten op 180°.
  • 6 Prik na 45 minuten met een lange naald in de cake. Als de naald droog is, is de cake klaar. Als het deeg blijft plakken aan de naald, laat je de cake nog wat langer in de oven staan. Iedere oven is namelijk anders.
  • 7

    Als de cake klaar is, haal je hem uit de oven, laat afkoelen en ontvorm.

Voor de afwerking:

  • 1

    Verwarm de confituur in een kookpotje op een laag vuur van 50° tot hij smelt.

  • 2

    Voeg met een borsteltje een dun laagje confituur op de afgekoelde cake toe.

Terug naar overzicht