Puddingtaart met nootjes
Puddingtaart met nootjes

Voor het taartdeeg

  • 1

    Meng in de keukenrobot het bakmeel, de maïzena, de suiker en het zout.

  • 2

    Verwarm de melk in een kookpotje op het vuur en los de gist hier in op.

  • 3

    Meng hieronder het bakmeel mengsel met een spatel.

  • 4

    Breek het ei en klop het ei onder het mengsel.

  • 5

    Voeg als laatste de zachte boter toe zodat je een deeg bekomt.

  • 6

    Laat het deeg 10 minuten rusten onder een natte theedoek.

  • 7

    Verwarm de oven voor tot 170°C.

  • 8

    Rol het deeg met een deegrol uit.

  • 9

    Neem een taartvorm (24cm diameter, dit is een gekartelde vorm).

  • 10

    Boter de taartvorm in en bekleed deze ingeboterde taartvorm met het deeg. De boter is tegen het kleven van het deeg in de vorm. Het deeg moet tot aan de bovenkant van de vorm komen.

  • 11

    Bak af op 170° gedurende 15 minuten.

  • 12

    Haal de taartbodem na 15 minuten uit de oven en laat afkoelen.

Voor de pudding

  • 1

    Meng de inhoud van het zakje vanille pudding met de melk en room.

  • 2

    Kook dit mengsel op en voeg de gelatine toe.

Voor de afwerking

  • 1

    Stort de pudding in de afgekoelde taartbodem.

  • 2

    Laat de pudding in de cakevorm afkoelen.

  • 3

    Zodra de pudding afgekoeld is kan het geheel uit de taartvorm gehaald worden.

  • 4

    Werk af met roosjes slagroom en de nootjes.

Delen op:
Terug naar overzicht

Producten van Imperial