Web rabarberconfituur
Web rabarberconfituur

Rabarberconfituur met Pec

  • 1 Reinig zorgvuldig ongeveer 1250 gram rabarber en snij in kleine stukjes (niet schillen).
  • 2 Weeg 1000 gram af en doe er 300 gram suiker bij.
  • 3 Laat dit mengsel 15 minuten rusten.
  • 4 Strooi er langzaam een zakje Imperial Pec in en meng.
  • 5 Laat het mengsel al roerend koken.
  • 6 Voeg zodra het goed doorkookt langzaam 1.000 gram suiker toe.
  • 7 Volg verder stipt de aangewezen kooktijd, voor confituur is dit 1 volle minuut.
  • 8 Schuim af, vul de potjes onmiddellijk en sluit ze met cellofaan of met een deksel.

Hoe kan ik mijn potjes confituur afsluiten?

Bij voorkeur met een deksel

  • Sluit de potjes af met een deksel en laat ze ondersteboven afkoelen;
  • Bewaar de confituur op een droge, koele plaats.

Met cellofaanpapier

  • Maak het cellofaanpapier aan 1 zijde nat;
  • Leg het cellofaan met de natte kant naar boven op het confituurpotje en doe er een elastiekje rond;
  • Laat de potten volledig afkoelen, breng het etiket erop aan en zet ze op een droge, koele plaats.
Delen op:
Terug naar overzicht

Producten van Imperial