Rabarberconfituur met Pec
- 1 Reinig zorgvuldig ongeveer 1250 gram rabarber en snij in kleine stukjes (niet schillen).
- 2 Weeg 1000 gram af en doe er 300 gram suiker bij.
- 3 Laat dit mengsel 15 minuten rusten.
- 4 Strooi er langzaam een zakje Imperial Pec in en meng.
- 5 Laat het mengsel al roerend koken.
- 6 Voeg zodra het goed doorkookt langzaam 1.000 gram suiker toe.
- 7 Volg verder stipt de aangewezen kooktijd, voor confituur is dit 1 volle minuut.
- 8 Schuim af, vul de potjes onmiddellijk en sluit ze met cellofaan of met een deksel.
Hoe kan ik mijn potjes confituur afsluiten?
Bij voorkeur met een deksel
- Sluit de potjes af met een deksel en laat ze ondersteboven afkoelen;
- Bewaar de confituur op een droge, koele plaats.
Met cellofaanpapier
- Maak het cellofaanpapier aan 1 zijde nat;
- Leg het cellofaan met de natte kant naar boven op het confituurpotje en doe er een elastiekje rond;
- Laat de potten volledig afkoelen, breng het etiket erop aan en zet ze op een droge, koele plaats.
Delen op: