Red velvet cake
Red velvet cake

Voor de cake

  • 1

    Verwarm de oven op 175 graden.

  • 2

    Smeer de springvormen in met een beetje olijfolie en leg in iedere springvorm een bakpapier. Druk goed aan tegen de randen.

  • 3

    Voeg de blokjes boter toe aan de kom van de keukenmachine en meng los.

  • 4

    Voeg vervolgens de suiker, het vanille extract, het zout en de kleurstof toe en mix met de garde tot alles goed gemengd is.

  • 5

    Voeg nu de eieren toe. Begin met 1 ei, mix verder tot het ei is opgenomen en voeg vervolgens het volgende ei tot. Herhaal deze stappen tot alle eieren toegevoegd zijn.

  • 6

    Voeg nu de bloem en de cacaopoeder toe en mix onder elkaar.

  • 7

    Voeg de karnemelk zeer langzaam toe aan het mengsel onder een constant mixen.

  • 8

    Meng de natriumbicarbonaat en appelciderazijn in een apart kommetje en laat even bruisen. Spatel het voorzichtig door het beslag.

  • 9

    Verdeel het beslag over beide springvormen en bak ze gaar in 40 tot 45 minuten in de oven.

  • 10

    Haal uit de oven en laat goed afkoelen. Haal de cake uit de springvormen en leg op een rooster om verder af te koelen.

  • 11

    Snijd beide cakes horizontaal doormidden wanneer ze volledig afgekoeld zijn

Afwerking

  • 1

    Klop de slagroom samen met de suiker op. Verdeel tussen iedere laag cake wat slagroom. Einig met een flinke toef slagroom op de taart.

  • 2

    Werk af met verse frambozen en chocoladeschilfers. Bestrooi tot slot met poedersuiker.

Terug naar overzicht

Producten van Imperial