Voor de cake
-
1
Verwarm de oven op 175 graden.
-
2
Smeer de springvormen in met een beetje olijfolie en leg in iedere springvorm een bakpapier. Druk goed aan tegen de randen.
-
3
Voeg de blokjes boter toe aan de kom van de keukenmachine en meng los.
-
4
Voeg vervolgens de suiker, het vanille extract, het zout en de kleurstof toe en mix met de garde tot alles goed gemengd is.
-
5
Voeg nu de eieren toe. Begin met 1 ei, mix verder tot het ei is opgenomen en voeg vervolgens het volgende ei tot. Herhaal deze stappen tot alle eieren toegevoegd zijn.
-
6
Voeg nu de bloem en de cacaopoeder toe en mix onder elkaar.
-
7
Voeg de karnemelk zeer langzaam toe aan het mengsel onder een constant mixen.
-
8
Meng de natriumbicarbonaat en appelciderazijn in een apart kommetje en laat even bruisen. Spatel het voorzichtig door het beslag.
-
9
Verdeel het beslag over beide springvormen en bak ze gaar in 40 tot 45 minuten in de oven.
-
10
Haal uit de oven en laat goed afkoelen. Haal de cake uit de springvormen en leg op een rooster om verder af te koelen.
-
11
Snijd beide cakes horizontaal doormidden wanneer ze volledig afgekoeld zijn
Afwerking
-
1
Klop de slagroom samen met de suiker op. Verdeel tussen iedere laag cake wat slagroom. Einig met een flinke toef slagroom op de taart.
-
2
Werk af met verse frambozen en chocoladeschilfers. Bestrooi tot slot met poedersuiker.