Bereiding rijstebrij
-
1
Breng de melk met de vanillesuiker aan de kook.
-
2
Voeg de rijst toe en laat in bain–marie zwellen (gaar maken).
-
3
Als de melk bijna verdampt is, voeg de suiker toe.
-
4
Laat dit alles afkoelen.
Bereiding pudding
-
1
Schep 1 kopje uit de melk.
-
2
Meng daarin de inhoud van het zakje pudding powder, totdat er geen klonters meer over blijven.
-
3
Voeg de suiker bij de rest van de melk en breng aan de kook.
-
4
Neem de pan van het vuur en giet er, onder voortdurend roeren, de oplossing van melk en poeder in.
-
5
Laat de bereiding tenslotte nog 1 minuut doorkoken, terwijl u blijft roeren.
Afwerking
-
1
Meng de 2 bereidingen onder elkaar en vul glaasjes met de rijstvulling.
-
2
Laat ze afkoelen in de koelkast en werkt verder af met fruit, confituur of kaneel naar eigen smaak.