Rode bessen gelei met Pec
- 1 Reinig ongeveer 2.000 gram rijpe rode bessen zorgvuldig en plet. De stelen moeten niet verwijderd worden.
- 2 Voeg 200 ml water toe en laat gedurende 10 minuten zachtjes in een gesloten pot koken tot het fruit mals is.
- 3 Doe de vruchtenbrij in een neteldoek en pers krachtig uit.
- 4 Weeg 800 gram van dit sap af en doe in een kookpot.
-
5
Strooi er langzaam een zakje Imperial Pec in en meng.
- 6 Laat het mengsel al roerend koken.
- 7 Voeg zodra het goed doorkookt langzaam 1500 gram suiker toe.
- 8 Volg verder stipt de aangewezen kooktijd, voor gelei is dit 1/2 minuut.
- 9 Schuim af, vul de potjes onmiddellijk en sluit ze met cellofaan of met een deksel.
Rode bessen gelei met Pec Plus
- 1 Reinig ongeveer 1.500 gram rijpe rode bessen zorgvuldig en plet. De stelen moeten niet verwijderd worden.
- 2 Voeg 200 ml water toe en laat gedurende 10 minuten zachtjes in een gesloten pot koken tot het fruit mals is.
- 3 Doe de vruchtenbrij in een neteldoek en pers krachtig uit.
- 4 Weeg 600 gram van dit sap af en doe in een kookpot.
- 5 Strooi er langzaam een zakje Imperial Pec Plus in en meng.
- 6 Laat het mengsel al roerend koken.
- 7 Voeg zodra het goed doorkookt langzaam 325 gram suiker toe.
- 8 Volg verder stipt de aangewezen kooktijd, voor gelei is dit 1/2 minuut.
- 9 Schuim af, vul de potjes onmiddellijk en sluit ze met cellofaan of met een deksel.