Web Rode bessen gelei
Web Rode bessen gelei

Rode bessen gelei met Pec

  • 1 Reinig ongeveer 2.000 gram rijpe rode bessen zorgvuldig en plet. De stelen moeten niet verwijderd worden.
  • 2 Voeg 200 ml water toe en laat gedurende 10 minuten zachtjes in een gesloten pot koken tot het fruit mals is.
  • 3 Doe de vruchtenbrij in een neteldoek en pers krachtig uit.
  • 4 Weeg 800 gram van dit sap af en doe in een kookpot.
  • 5

    Strooi er langzaam een zakje Imperial Pec in en meng.

  • 6 Laat het mengsel al roerend koken.
  • 7 Voeg zodra het goed doorkookt langzaam 1500 gram suiker toe.
  • 8 Volg verder stipt de aangewezen kooktijd, voor gelei is dit 1/2 minuut.
  • 9 Schuim af, vul de potjes onmiddellijk en sluit ze met cellofaan of met een deksel.

Rode bessen gelei met Pec Plus

  • 1 Reinig ongeveer 1.500 gram rijpe rode bessen zorgvuldig en plet. De stelen moeten niet verwijderd worden.
  • 2 Voeg 200 ml water toe en laat gedurende 10 minuten zachtjes in een gesloten pot koken tot het fruit mals is.
  • 3 Doe de vruchtenbrij in een neteldoek en pers krachtig uit.
  • 4 Weeg 600 gram van dit sap af en doe in een kookpot.
  • 5 Strooi er langzaam een zakje Imperial Pec Plus in en meng.
  • 6 Laat het mengsel al roerend koken.
  • 7 Voeg zodra het goed doorkookt langzaam 325 gram suiker toe.
  • 8 Volg verder stipt de aangewezen kooktijd, voor gelei is dit 1/2 minuut.
  • 9 Schuim af, vul de potjes onmiddellijk en sluit ze met cellofaan of met een deksel.

Hoe kan ik mijn potjes confituur afsluiten?

Bij voorkeur met een deksel

  • Sluit de potjes af met een deksel en laat ze ondersteboven afkoelen;
  • Bewaar de confituur op een droge, koele plaats.

Met cellofaanpapier

  • Maak het cellofaanpapier aan 1 zijde nat;
  • Leg het cellofaan met de natte kant naar boven op het confituurpotje en doe er een elastiekje rond;
  • Laat de potten volledig afkoelen, breng het etiket erop aan en zet ze op een droge, koele plaats.
Terug naar overzicht

Producten van Imperial