Roulade met pudding copy
Roulade met pudding copy

Bereiding biscuit

  • 1 Klop de eieren zeer schuimig op met de suiker tot je een dik wit beslag krijgt waarin de bewegingen van de klopper zich aftekenen.
  • 2 Meng het bakmeel met een zakje pudding powder en zeef beiden beetje per beetje op het eierbeslag. Meng het zeer voorzichtig met draaiende beweging van de klopper, doe dit tot alle bakmeel verwerkt is.
  • 3

    Leg een bakpapier op een bakplaat en giet het beslag er in een laag van ongeveer 2 cm dik op (pas dus de grootte van je bakplaat aan).

  • 4

    Bak de biscuit in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende +/- 7 à 10 minuten en stort de koek uit op een vochtige handdoek of een vel aluminiumfolie.

Bereiding pudding

  • 1

    Schep een kopje uit de melk. Meng daarin de inhoud van het zakje pudding powder, totdat er geen klonters meer overblijven. Voeg de suiker bij de rest van de melk en breng aan de kook. Neem de pan van het vuur en giet er, onder voortdurend roeren, de oplossing van melk en poeder in. Laat de bereiding ten slotte nog 1 minuut doorkoken terwijl u blijft roeren. Laat dan de pudding afkoelen.

  • 2 Strijk de koek rijkelijk in met de pudding en rol de koek op. Span deze aan met de handdoek of de folie en laat zo een vijftal minuten liggen.
  • 3 Rol je rolade in chocolade topping of doe er streepjes op.
Terug naar overzicht