Voor de taart
-
1
Verwarm de oven voor op 175 °C.
-
2
Voeg de zachte boter, bloemsuiker, vanillesuiker en zout toe aan een mengkom en mix luchtig.
-
3
Voeg vervolgens de eigelen toe en mix een vijftal minuten, tot er een gele massa ontstaat.
-
4
Smelt de chocolade au bain marie en voeg toe aan het botermengsel. Spatel alles onder elkaar en zet opzij.
-
5
Mix vervolgens de eiwitten met de kristalsuiker stijf.
-
6
Voeg de zelfrijzende bloem voorzichtig onder het chocolademengsel.
-
7
Voeg tot slot het opgeklopte eitwit toe en meng tot een glad beslag.
-
8
Giet het deeg in een springvorm en bak gedurende 50 miunuten in de oven. Haal de taart uit de oven en laat afkoelen op en rooster.
-
9
Snijd de taart horizontaal middendoor en smeer het onderstel deel in met de abrikozenconfituur. Plaats de bovenste laag terug op de taart en smeer nu de volledige taart in met de overgebleven abrikozenconfituur.
Voor het chocoladelglazuur
-
1
Voeg de suiker, het water en de chocolade toe aan een steelpannetje en breng onder voortdurend roeren aan de kook. Verminder het vuur en blijf verder roeren.
-
2
Plaats de taart op een rooster en plaats daaronder een bakplaat om de chocolade op te vangen.
-
3
Giet het chocoladeglazuur over de taart. Laat het glazuur volledig opstijven en laat de taart een 1 uur afkoelen.