
-
1
- Verwarm je oven voor op 180 ° C en bedek een bakplaat met bakpapier.
-
2
- Doe het water samen met de boter en het zout in een kookpot en breng zachtjes aan de kook. Als de boter gesmolten is, voeg dan het Imperial bakmeel toe aan de pot met water. Verlaag je vuur en roer goed tot het deeg een bal vormt. Neem van het vuur en laat even afkoelen in de pot.
-
3
- Doe er nu één voor één de eieren bij, zorg ervoor dat elk ei voldoende is opgenomen voor je het volgende toevoegt. Roer alles tot een stevig deeg en laat afkoelen.
-
4
- Doe het deeg in een spuitzak met een spuitmond van ongeveer 2 cm. Spuit er soesjes van op je bakplaat. Houd wat afstand tussen de soesjes want ze zetten nog wat uit. Maak ze met een natte vinger eventueel wat egaal vanboven.
-
5
- Bak de soesjes 25 minuten in je oven. Zet nu de oven uit en laat de soesjes nog 10 minuten in je oven staan met de ovendeur half open. Neem ze uit de oven en laat afkoelen.
-
6
- Maak vanille pudding voor de vulling. Neem hiervoor 750 ml melk en 75 gr suiker en bereid zoals op verpakking staat aangewezen. Doe de pudding in een spuitzak met een smalle ronde spuitmond. Maak een klein sneetje aan de onderkant van elk soesje. Vul de soezen via het gaatje met de pudding
-
7
- Smelt de chocolade au bain marie, voeg. 100 ml room toe en meng tot een gladde chocoladesaus. Overgiet de soezen vlak voor het serveren met de chocoladesaus.
Terug naar overzicht