Voorbereiding
-
1
Klop de slagroom stijf en zet apart.
-
2
Klop de eidooiers met de vanillesuiker tot een romig mengsel.
-
3
Voeg de mascarpone toe aan het eidooiermengsel en meng goed.
-
4
Klop de eiwitten stijf en spatel deze voorzichtig door het mascarponemengsel.
-
5
Voeg de opgeklopte slagroom toe en meng voorzichtig tot een gladde crème.
Samenstellen van de tiramisu
-
1
Doop de speculooskoekjes kort in de afgekoelde koffie (en amaretto, indien gebruikt).
-
2
Leg een laag gedoopte speculooskoekjes op de bodem van een schaal.
-
3
Bedek met een laag mascarponecrème.
-
4
Herhaal deze lagen tot alle ingrediënten op zijn, eindigend met een laag mascarponecrème.
Afwerking
-
1
Werk af met onze Imperial caramel topping.
-
2
Zet de tiramisu minimaal 4 uur (bij voorkeur een nacht) in de koelkast om op te stijven.