-
1
Brokkel de gist in lauw water en roer tot deze volledig opgelost is.
-
2
Doe het zelfrijzend bakmeel, de kristalsuiker en het zout in een keukenrobot. Meng kort door elkaar.
-
3
Voeg, op lage snelheid, beetje bij beetje de boter (200g) toe.
-
4
Giet langzaam de opgeloste gist bij het deeg en kneed door. Voeg als laatste de eieren toe en kneed tot een elastisch deeg.
-
5
Laat 45 à 60 minuten rijzen op een warme plaats. Dek de kom af met plastic folie of gebruik een vochtige (en propere) keukenhanddoek.
-
6
Smelt 15g boter en meng deze met de parelsuiker (zodat alle suikerparels zo veel mogelijk omhuld zijn met boter). Meng hierna de parelsuiker onder het deeg.
-
7
Maak hoopjes deeg van zo'n 75 à 100 gram. Laat dit nog 15 minuten rijzen onder een vochtige keuken handdoek.
-
8
Bak goudbruin in een heet wafelijzer en laat afkoelen op een taartrooster.