Suikerwafels The Baking Foodstylist Hoge resolutie 0038
Suikerwafels The Baking Foodstylist Hoge resolutie 0038
  • 1

    Brokkel de gist in lauw water en roer tot deze volledig opgelost is.

  • 2

    Doe het zelfrijzend bakmeel, de kristalsuiker en het zout in een keukenrobot. Meng kort door elkaar.

  • 3

    Voeg, op lage snelheid, beetje bij beetje de boter (200g) toe.

  • 4

    Giet langzaam de opgeloste gist bij het deeg en kneed door. Voeg als laatste de eieren toe en kneed tot een elastisch deeg.

  • 5

    Laat 45 à 60 minuten rijzen op een warme plaats. Dek de kom af met plastic folie of gebruik een vochtige (en propere) keukenhanddoek.

  • 6

    Smelt 15g boter en meng deze met de parelsuiker (zodat alle suikerparels zo veel mogelijk omhuld zijn met boter). Meng hierna de parelsuiker onder het deeg.

  • 7

    Maak hoopjes deeg van zo'n 75 à 100 gram. Laat dit nog 15 minuten rijzen onder een vochtige keuken handdoek.

  • 8

    Bak goudbruin in een heet wafelijzer en laat afkoelen op een taartrooster.

Terug naar overzicht

Producten van Imperial