3 Tatin03
3 Tatin03

Bretoense zandkoek

  • 1 Bewerk de boter tot deze zacht is.
  • 2 Doe de boter in de mengkom en bewerk de boter met het robotblad.
  • 3 Voeg vervolgens de fijne poedersuiker en de fleur de sel toe.
  • 4 Voeg de eierdooier toe aan de bereiding en meng.
  • 5 Doe de bloem en het aardappelzetmeel in één keer in de bereiding en mix tot een homogeen mengsel.
  • 6 Spreid het deeg met behulp van een spatel uit in een roestvrijstalen vorm van 20 cm.
  • 7 Verwarm de oven voor op 170 °C op heteluchtstand.
  • 8 Laat het deeg +/- 25 minuten bakken in de oven.

Gekarameliseerde appelbolletjes

  • 1 Schil de appels.
  • 2 Maak appelbolletjes met behulp van een bolvormige uitsteker.
  • 3 Maak in een koekenpan een amberkleurige karamel met de suiker en boter.
  • 4 Voeg de appelbolletjes toe en roer.
  • 5 Laat +/- 10 minuten bakken tot de bolletjes zacht zijn.

Mascarponeslagroom

  • 1 Klop in de kom van een keukenrobot de mascarpone los.
  • 2 Voeg vervolgens de room, de vanille en de fijne poedersuiker toe en klop op tot een stevige slagroom.

Afwerking

  • 1 Bestrijk de biscuit met een dun laagje Luikse siroop.
  • 2 Schik de appelbolletjes zodanig dat er ruimte overblijft om de slagroom te spuiten.
  • 3 Spuit met behulp van een spuitzak de slagroom tussen de appelbolletjes.
  • 4 Versier met enkele eetbare bloemen.

Tips en Trucs

  • 1 Je kan het deegrecept gebruiken om andere fruittaarten te maken.
  • 2 Voor maximaal eetgenot raad ik sterk aan om Emilies tarte tatin te bakken en meteen op te eten, omdat het bladerdeeg de neiging heeft om snel zacht te worden.
  • 3 Emilies tarte tatin wordt lauwwarm gegeten. Voor nog meer lekkers kan je een bolletje vanille-ijs toevoegen.

Bron: RTL TVI

Terug naar overzicht

Producten van Imperial