Tiramisu pannekoekentaart 1200x1200
Tiramisu pannekoekentaart 1200x1200

Voor de pannenkoeken

  • 1

    Doe de melk samen met de eieren en olie in een kom en meng goed. Voeg vervolgens het bakmeel, suiker en zout toe. Meng tot een gladde massa.

  • 2

    Verhit een pan met wat boter op het vuur en bak iedere pannenkoek goudbruin.

Voor de tiramisu

  • 1

    Mix de slagroom met de suiker op.

  • 2

    Meng de mascarpone los en meng met de slagroom.

  • 3

    Giet de koffie en de koffielikeur in een ondiepe schaal en dip ieder speculaaskoekje in het mengsel en verdeel over de bodem van een ovenschaal.

  • 4

    Verdeel vervolgens de helft van het mascarponemengsel over de koekjes. Bestrooi met een laagje cacaopoeder.

  • 5

    Leg vervolgens weer een laagje gedoopte speculaaskoekjes.

  • 6

    Eindig met de andere helft van het mascarponemengsel. Werk af met cacaopoeder en plaats gedurende enkele uren in de koelkast.

Voor de pannenkoekentaart

  • 1

    Leg een pannenkoek op een groot bord en smeer in met een dun laagje tiramisu. Herhaal deze stap tot je een flinke pannenkoekentaart hebt.

  • 2

    Indien gewenst, werk af met toefjes mascarpone en cacao.

Terug naar overzicht

Producten van Imperial