Voor de pannenkoeken
-
1
Doe de melk samen met de eieren en olie in een kom en meng goed. Voeg vervolgens het bakmeel, suiker en zout toe. Meng tot een gladde massa.
-
2
Verhit een pan met wat boter op het vuur en bak iedere pannenkoek goudbruin.
Voor de tiramisu
-
1
Mix de slagroom met de suiker op.
-
2
Meng de mascarpone los en meng met de slagroom.
-
3
Giet de koffie en de koffielikeur in een ondiepe schaal en dip ieder speculaaskoekje in het mengsel en verdeel over de bodem van een ovenschaal.
-
4
Verdeel vervolgens de helft van het mascarponemengsel over de koekjes. Bestrooi met een laagje cacaopoeder.
-
5
Leg vervolgens weer een laagje gedoopte speculaaskoekjes.
-
6
Eindig met de andere helft van het mascarponemengsel. Werk af met cacaopoeder en plaats gedurende enkele uren in de koelkast.
Voor de pannenkoekentaart
-
1
Leg een pannenkoek op een groot bord en smeer in met een dun laagje tiramisu. Herhaal deze stap tot je een flinke pannenkoekentaart hebt.
-
2
Indien gewenst, werk af met toefjes mascarpone en cacao.