2 Tiramisu09
2 Tiramisu09

Lepelkoekjes

  • 1

    Verwarm de oven voor op 160 °C op heteluchtstand.

  • 2

    Klop de eierdooiers met 25 g suiker op tot het mengsel wit wordt.

  • 3

    Klop het eiwit stijf en voeg geleidelijk 70 g suiker toe.

  • 4

    Roer de eiwitten met een spatel door het mengsel van eierdooiers en suiker.

  • 5

    Voeg de gezeefde bloem en het maïszetmeel toe en meng voorzichtig tot een homogeen deeg.

  • 6

    Maak twee cirkels met behulp van een spuitzak op een vel bakpapier.

  • 7

    Laat +/- 15 minuten bakken.

Mascarponecrème

  • 1

    Klop de mascarpone en de gecondenseerde melk op.

  • 2

    Klop de room tot slagroom en voeg deze met een spatel toe aan de mascarpone.

Afwerking

  • 1

    Bedek 6 roestvrijstalen cirkels van 6 cm met een strook rhodoïd.

  • 2

    Doe de helft van de mascarponecrème in de cirkel en bestrijk de rand van de strook rhodoïd met de crème.

  • 3

    Dompel het eerste lepelkoekje kort in koffie en leg het in de cirkel op de crème.

  • 4

    Werk af met de rest van de crème.

  • 5

    Dompel het tweede koekje in koffie en leg het op de crème.

  • 6

    Druk lichtjes op het koekje om de bereiding goed aan te drukken en om de crème indien nodig lichtjes naar boven te laten komen aan de zijkanten.

  • 7

    Strijk glad en zet enkele uren opzij in de diepvriezer.

  • 8

    Bestrooi het oppervlak van het gebak met bittere cacao met behulp van een zeef.

  • 9

    Verwijder de cirkel en de strook rhodoïd van de tiramisu.

Tips en Trucs

  • 1

    Om een niet-alcoholische versie van Emilies tiramisu te maken, kan je de koekjes in een coulis van rood fruit (frambozen, aardbeien...) dopen.

  • 2

    Je kan beide tiramisu's de dag ervoor maken, dan zullen ze nog beter zijn.

Bron: RTL TVI

Terug naar overzicht

Producten van Imperial