2 Tiramisu09
2 Tiramisu09

Lepelkoekjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 160 °C op heteluchtstand.
  • 2 Klop de eierdooiers met 25 g suiker op tot het mengsel wit wordt.
  • 3 Klop het eiwit stijf en voeg geleidelijk 70 g suiker toe.
  • 4 Roer de eiwitten met een spatel door het mengsel van eierdooiers en suiker.
  • 5 Voeg de gezeefde bloem en het maïszetmeel toe en meng voorzichtig tot een homogeen deeg.
  • 6 Maak twee cirkels met behulp van een spuitzak op een vel bakpapier.
  • 7 Laat +/- 15 minuten bakken.

Mascarponecrème

  • 1 Klop de mascarpone en de gecondenseerde melk op.
  • 2 Klop de room tot slagroom en voeg deze met een spatel toe aan de mascarpone.

Afwerking

  • 1 Bedek 6 roestvrijstalen cirkels van 6 cm met een strook rhodoïd.
  • 2 Doe de helft van de mascarponecrème in de cirkel en bestrijk de rand van de strook rhodoïd met de crème.
  • 3 Dompel het eerste lepelkoekje kort in koffie en leg het in de cirkel op de crème.
  • 4 Werk af met de rest van de crème.
  • 5 Dompel het tweede koekje in koffie en leg het op de crème.
  • 6 Druk lichtjes op het koekje om de bereiding goed aan te drukken en om de crème indien nodig lichtjes naar boven te laten komen aan de zijkanten.
  • 7 Strijk glad en zet enkele uren opzij in de diepvriezer.
  • 8 Bestrooi het oppervlak van het gebak met bittere cacao met behulp van een zeef.
  • 9 Verwijder de cirkel en de strook rhodoïd van de tiramisu.

Tips en Trucs

  • 1 Om een niet-alcoholische versie van Emilies tiramisu te maken, kan je de koekjes in een coulis van rood fruit (frambozen, aardbeien...) dopen.
  • 2 Je kan beide tiramisu's de dag ervoor maken, dan zullen ze nog beter zijn.

Bron: RTL TVI

Terug naar overzicht

Producten van Imperial