
- 1 Meng de bloem met het zout en zet apart.
- 2 Voeg de boter toe aan een andere kom en voeg al mixend de suiker toe. Mix gedurende 5 minuten.
- 3 Voeg het ei toe en mix nog 1 minuut.
- 4 Voeg de bloem bij het botermengsel lepel per lepel, tot er een bal deeg ontstaat.
- 5 Vorm met jouw handen een bal deeg en druk het deeg een beetje plat. Voeg het deeg toe aan een plastic zakje en leg gedurende minstens twee uur in de koelkast.
- 6 Verwarm de oven op 170 graden.
- 7 Bestuif je werkblad met wat bloem en leg het deeg erop. Rol met behulp van een deegrol het deeg uit tot ongeveer 0,5 cm dikte.
- 8 Druk met een steekvormpje figuren uit het deeg en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
- 9 Bak de koekjes gedurende 8 à 14 minuten, afhankelijk van de grootte van jouw oven en de koekjes.
- 10 Laat de koekjes volledig afkoelen op de bakplaat (of op een rooster) zodat ze knapperig worden.
Delen op: