EOY recipes 2
EOY recipes 2

Bereiding

  • 1

    Bereid de pudding volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet in een kom, omwikkel met cellofaan en laat volledig afkoelen.

  • 2

    Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C (heteluchtoven).

  • 3

    Meng het zelfrijzend bakmeel, de vanillesuiker, de fijne suiker en het zout in een kom. Klop in een grote kom de eieren los met de slagroom en de olie.

  • 4

    Maak een kuiltje in het bloemmengsel en giet het eimengsel erin. Meng met een vork, zonder te proberen het deeg te glad te maken.

  • 5

    Verdeel het beslag over de papieren muffinvormpjes en bak ze 20 minuten. Laat 5 minuten rusten, haal dan uit de vormpjes en laat afkoelen op een rooster.

  • 6

    Klop de roomkaas met de crème fraîche tot een glad beslag. Voeg de poedersuiker toe en meng voorzichtig.

  • 7

    Snijd een hoedje van de muffins en hol ze uit met een lepel. Vul ze met vanillepudding met behulp van een spuitzak. Plaats de hoedjes terug en werk af met de roomkaas topping met behulp van een spuitzak met een geribbelde punt. Versier met in suiker gerolde veenbessen en een takje rozemarijn.

Tips

  • 1

    Verspil niets van de pudding: bewaar de rest in kleine potjes (versier ze zoals je wilt). Er zullen altijd mensen zijn die ervan genieten!

  • 2

    Afhankelijk van het seizoen kun je de veenbessen vervangen door rood fruit en de rozemarijn door munt.

Terug naar overzicht