Web Vijgenconfituur
Web Vijgenconfituur

Vijgenconfituur met Pec Plus

  • 1 Reinig ongeveer 1250 gram volledig rijp fruit en ontdoe van stelen en onderkant.
  • 2 Snij in kleine stukken en weeg 1000 gram af.
  • 3 Doe het fruit in een kookpot en voeg 50ml water toe samen met het sap van een kleine citroen.
  • 4 Warm enkele minuten op in een kookpot, zodat het fruit mals wordt. Hoe langer je dit doet, hoe minder stukjes in je confituur.
  • 5 Strooi er langzaam een zakje Imperial Pec Plus in en meng.
  • 6 Breng het mengsel tot tegen het kookpunt.
  • 7 Voeg er 330 gram (riet)suiker aan toe en blijf roeren.
  • 8 Volg verder stipt de aangewezen kooktijd, voor confituur is dit 1 volle minuut.
  • 9 Schuim af, vul de potjes onmiddellijk en sluit ze af met een deksel.
  • 10 Laat de potjes 1 nachtje ondersteboven afkoelen.

Hoe kan ik mijn potjes confituur afsluiten?

Bij voorkeur met een deksel

  • Sluit de potjes af met een deksel en laat ze ondersteboven afkoelen;
  • Bewaar de confituur op een droge, koele plaats.

Met cellofaanpapier

  • Maak het cellofaanpapier aan 1 zijde nat;
  • Leg het cellofaan met de natte kant naar boven op het confituurpotje en doe er een elastiekje rond;
  • Laat de potten volledig afkoelen, breng het etiket erop aan en zet ze op een droge, koele plaats.
Delen op:
Terug naar overzicht

Producten van Imperial