Vijgenconfituur met Pec Plus
- 1 Reinig ongeveer 1250 gram volledig rijp fruit en ontdoe van stelen en onderkant.
- 2 Snij in kleine stukken en weeg 1000 gram af.
- 3 Doe het fruit in een kookpot en voeg 50ml water toe samen met het sap van een kleine citroen.
- 4 Warm enkele minuten op in een kookpot, zodat het fruit mals wordt. Hoe langer je dit doet, hoe minder stukjes in je confituur.
- 5 Strooi er langzaam een zakje Imperial Pec Plus in en meng.
- 6 Breng het mengsel tot tegen het kookpunt.
- 7 Voeg er 330 gram (riet)suiker aan toe en blijf roeren.
- 8 Volg verder stipt de aangewezen kooktijd, voor confituur is dit 1 volle minuut.
- 9 Schuim af, vul de potjes onmiddellijk en sluit ze af met een deksel.
- 10 Laat de potjes 1 nachtje ondersteboven afkoelen.