-
1
Verwarm de oven op 180 graden.
-
2
Rasp de wortel, hak de pecannoten grof, rasp en pers de bloedsinaasappel.
-
3
Klop de boter samen met de suiker op tot een schuimige massa.
-
4
Voeg vervolgens één voor één de eieren al mixend toe aan het botermengsel.
-
5
Neem een andere kom en meng de zelfrijzende bloem samen met kaneel, nootmuskaat, gemberpoeder, zout, pecannoten, geraspte wortel en zeste van bloedsinaasappel onder elkaar. Voeg het eiermengsel toe en meng nogmaals goed onder elkaar.
-
6
Vet een cakevorm in met boter en stort het deeg voor de wortelcake in de cakevorm.
-
7
Plaats in het midden van de oven en bak gedurende 35 à 40 minuten, of tot de wortelcake gaar is.
-
8
Meng intussen de mascarpone met het sap van de bloedsinaasappel en de poedersuiker onder elkaar.
-
9
Haal de wortelcake uit de oven en laat afkoelen. Smeer de bovenkant van de wortelcake in met het mascarponemengsel. Werk af met wat extra geraspte wortel en schijfjes bloedsinaasappel.