
Bereiding pudding
- 1 Schep 1 kopje uit ¾ l melk.
- 2 Meng daarin de inhoud van het zakje pudding powder, totdat er geen klonters meer over blijven.
- 3 Voeg 75 g suiker bij de rest van de melk en breng aan de kook.
- 4 Neem de pan van het vuur en giet er, onder voortdurend roeren, de oplossing van melk en poeder in.
-
5
Laat de bereiding tenslotte nog 1 minuut doorkoken, terwijl u blijft roeren.
Bereiding
- 1 Vet een bakplaat in.
- 2 Kneed alles samen totdat je een vast deeg hebt.
- 3 Rol je deeg uit met een rolstok tot een dikte van 1 cm.
- 4 Steek er rondjes uit met een uitsteekvormpje van ± 6 cm.
- 5 Leg de rondjes op je bakplaat.
- 6 Bak ± 15 min. in een oven van 200° C.
-
7
Laat de koekjes afkoelen en snijd ze in tweeën.
-
8
Laat de plakjes appel stoven samen met de kristalsuiker, kaneel en citroensap.
- 9 Voeg water toe, breng aan de kook en laat onafgedekt 5-10 min. zachtjes koken tot de appels gaar zijn.
- 10 Leg de onderste helft op een bord.
- 11 Schep een kwart van de appelstukjes over de bodem koekjes.
- 12 Meng de opgeklopte room met de vanillepudding.
-
13
Schep de crème over de appels en leg de andere helft van het gebakje er weer op.
-
14
Bloemsuiker dit alles.
Delen op: