Zandgebakjes met appel05
Zandgebakjes met appel05

Bereiding pudding

  • 1 Schep 1 kopje uit ¾ l melk.
  • 2 Meng daarin de inhoud van het zakje pudding powder, totdat er geen klonters meer over blijven.
  • 3 Voeg 75 g suiker bij de rest van de melk en breng aan de kook.
  • 4 Neem de pan van het vuur en giet er, onder voortdurend roeren, de oplossing van melk en poeder in.
  • 5

    Laat de bereiding tenslotte nog 1 minuut doorkoken, terwijl u blijft roeren.

Bereiding

  • 1 Vet een bakplaat in.
  • 2 Kneed alles samen totdat je een vast deeg hebt.
  • 3 Rol je deeg uit met een rolstok tot een dikte van 1 cm.
  • 4 Steek er rondjes uit met een uitsteekvormpje van ± 6 cm.
  • 5 Leg de rondjes op je bakplaat.
  • 6 Bak ± 15 min. in een oven van 200° C.
  • 7

    Laat de koekjes afkoelen en snijd ze in tweeën.

  • 8

    Laat de plakjes appel stoven samen met de kristalsuiker, kaneel en citroensap.

  • 9 Voeg water toe, breng aan de kook en laat onafgedekt 5-10 min. zachtjes koken tot de appels gaar zijn.
  • 10 Leg de onderste helft op een bord.
  • 11 Schep een kwart van de appelstukjes over de bodem koekjes.
  • 12 Meng de opgeklopte room met de vanillepudding.
  • 13

    Schep de crème over de appels en leg de andere helft van het gebakje er weer op.

  • 14

    Bloemsuiker dit alles.

Delen op:
Terug naar overzicht

Producten van Imperial